31 augustus 2007

Vloer in badkamer

Vandaag heeft Allstairs uit Ede de trap van de begane grond naar de 1e verdieping ingemeten. Zij maken ook de balustrade rond de vide. Vanmiddag rij ik met heel somber weer naar De Woude. Op de pont in Akersloot begint het hard te regenen, precies op het moment dat ik naast de fiets sta. De rest van het ritje zet ik de kap op de fiets en kom verder droog aan.
Op de bouw is de basisvloer in de badkamer gestort. De installateurs die de elektrische bedrading aanleggen zijn volop bezig en er komt inmiddels een grote bundel draden in de meterkast uit.
Het gipsen op de zolder is al klaar. Aanvankelijk zou er daar geen afwerking plaatsvinden, maar aannemer Verbart wil het graag netjes afwerken.
Morgen, zaterdag dus, wordt een begin gemaakt met het aanbrengen van het gips op de eerste verdieping. Hiervoor wordt een extern bedrijf ingeschakeld. Overal liggen stapels gipsplaten.
Maandag wordt door het bedrijf Duratherm begonnen met het boren van de bronnen voor de warmtepomp. Dit zal minimaal een dag duren.
Bij het wegrijden komt Koen, hij herbouwt een huis naast het Kombof, aanlopen. Hij bekijkt alles en constateert dat het 'nog lang niet klaar is'. Verder is ie wel te spreken over de ruimte en afwerking.

29 augustus 2007

Elektriciteit en aftimmering

Vanmiddag fiets ik voor een trainingsritje naar De Woude. Op de bouw zijn twee man van Witte bezig met de elektrische installatie. Dominique van Verbart is bezig alle houten wand delen weer op zijn plaats te bevestigen. Thomas en ik zouden daarvoor nog even kijken of alles op zijn plaats zit. Hoeft nu niet meer, alle schotten zitten erop. De knieschotten zijn nu allemaal geplaatst. Dominique heeft ook de ventilatie luchtkanalen in de slaapkamers betimmerd. Niet met een vierkante koof, maar heel fraai met een schuine betimmering.
De postbode vraagt of ik de Quest even wil weghalen, ik heb de fiets pontificaal op de weg geparkeerd. De postbode vindt de boerderij heel mooi worden. Hij is al een paar keer binnen geweest en kan met name het houten vierkant zeer waarderen.
Vrijdag en in het weekend zal er gegipst worden. Dit wordt door een extern bedrijf gedaan.
Op de terugweg zie ik op de pont in Akersloot een tweetal historische Aero autootjes staan. Het zijn een Zwitser en een Duitser die achter elkaar de pont af pruttelen.

26 augustus 2007

Coördinatie

Ik heb de afgelopen periode wat zorgen gehad om de coördinatie op het werk. De hoofdaannemer is een fantastische vakman, maar communiceren met zijn opdrachtgever heeft ie niet tot zijn primaire taak verheven.
Daarom ben ik heel blij dat deze taak vanaf heden door aannemer Verbart wordt overgenomen. De opleverdatum die ons door Offeringa is beloofd, september, wordt zeker niet gehaald. Dat is me door Offeringa overigens niet meegedeeld.
Volgens Robbert, de uitvoerder die de coördinatie voor zijn rekening neemt, zal de stolp eind oktober zeker worden opgeleverd. Dan nog zal het huis niet helemaal af zijn. Zo zal de trap van de begane grond naar de eerste verdieping pas in de derde week van november worden geplaatst.

Deze week is installateur Witte soms met twee man aan het werk geweest. Ook is een begin gemaakt met het dichtmaken van de knieschotten op de eerste verdieping. In de vloer van de tweede verdieping zijn versterkingen gemaakt voor het ophangen van een lamp.
Helaas zit de thermostaat van de warmtepomp in de woonkamer en één van de zuigmonden van de centrale stofzuiginstallatie op de plek waar een boekenkast is gepland. André van Witte zal een nieuwe locatie creëren.

23 augustus 2007

Installatiewerk weer begonnen

Maandag is het installatiewerk weer begonnen. André van Witte is volop bezig.
Vanmiddag is er een overleg met André en Bas van der Laken. Bas levert de verlichting en ik heb hem opgezadeld met een 'uitdagend project'. Ik wil er hier nu niet over uitweiden, maar straks kan ik de sextant binnenshuis gebruiken.....
We bespreken de positie van een aantal lampen, alle spots beneden worden inbouw spots en als het even kan wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste LED technologie.

08 augustus 2007

Jeugd maakt troep










Tijdens de bouwvakvakantie gebeurt er niks met Woude 6, althans niet door de bouwvakkers. De jeugd heeft bezit van de bouwplaats genomen. Met de kermis zijn er twee springkussens geplaatst en de kinderen zullen zich er goed mee vermaakt hebben. Helaas is het kussen voor de garage lek gebleken en kon nauwelijks gebruikt worden.
Minder aardig is dat de kinderen flink te keer zijn gegaan met met water gevulde ballons en zand. Enkele ramen zitten volledig onder het zand, evenals het metselwerk. Overal liggen kapotte ballonnen en er liggen zelfs kapotte ballonnen op de eerste verdieping. Het is kennelijk leuk om gevulde ballonnen tussen de op een kier staande Veluxramen naar binnen te gooien. Overal zitten resten van ballonnen op de voorgevel.
Kinderen doen dit, maar waarom laten ouders de rotzooi de rotzooi?
Nu we er nog niet wonen OK, gelukkig zal volgend jaar het trapveldje wel klaar zijn.
Inmiddels heb ik de ramen en het metselwerk schoon gespoten.