28 januari 2008

Nog volop werk

Ondanks het gegeven dat wij er nu al meer dan een maand wonen, is er nog veel werk te doen. Veel werk ook dat over moet. Eerder bleek dat al het schilderwerk binnen, en deels ook buiten, over moet. Philip doet het nu alleen over, een enorme klus. Hij zal alles vlakschuren en twee keer opnieuw aflakken. Ondanks dat hij een industriële stofzuiger gebruikt, wordt het hele huis één stofbende. Heel jammer, zeker nu alle boeken in de boekenkasten zijn geplaatst. Jammer is ook dat Philip niet in de gaten had dat het wiel van zijn stofzuiger door een stuk cement blokkeerde. De diepe krassen in de keukenvloer zijn niet van de lucht. Hoe lossen we dit nu weer op?
Ook de speciale Pandomo stuc in de badkamers en toilet ziet er niet goed uit. De oplossing daarvan zal nog wel wat hoofdbrekens kosten.
Dan zijn er nog veel klussen te doen. De elektrische aansluiting van de automatisch openende garagedeur is vergeten. Ook de timmerman moet nog een en ander afwerken. Onder meer de voordeur is nog een zorg. Deze fraaie zware deur is 3 mm kromgetrokken en kiert behoorlijk aan de onderkant.
Stiebel Eltron komt deze week een probleem met één van de radiatoren oplossen.
Hoewel er een dubbel tarief stroommeter is geplaatst, betekent dit nog niet dat dat ook gaat werken. Nuon wil daarvoor aanvullend 115 euro ontvangen.
Ik plaats nog een aardig plaatje dat ik vlak voor Kerst maakte van de berijpte makelaar en bomen.

19 januari 2008

Vroegere bewoners op bezoek

Irma en Henk Kater wonen nu recht tegenover de pont. Henk boert met 70 koeien en 300 schapen, Irma bestiert het kaaswinkeltje naast hun woning. Uiteraard had ik hen eerder gesproken en wist ik dat zij voor de vorige bewoner van Woude 6, de fam. Heuperman, 25 jaar in de nu gesloopte boerderij hebben gewoond.
Gisteravond waren zij op bezoek. Zij zijn onder de indruk. Natuurlijk worden de verschillen met de oorspronkelijke boerderij besproken. Eigenlijk alleen de keuken is op de zelfde plek gesitueerd. Iedere keer als zij langs Woude 6 lopen, en zien zij ons in de keuken zitten, komen de herinneringen aan vroeger bij hen weer naar boven. Het was hun 'liefste plekkie'. In de huidige woonkamer stonden vroeger de koeien. Waar nu de darsdeuren zijn was vroeger de slaapkamer van pa en ma Kater.
Al met al heel leuk om veel wetenswaardigheden over Woude 6 te horen.

Langzamerhand bewoonbaar

Na de verhuizing wordt er nog dagelijks in ons huis gewerkt. De afgelopen week zijn de geventileerde radiatoren boven opnieuw aangesloten. Zoals bekend waren de aan- en afvoerleidingen verkeerd om gemonteerd. Dat beïnvloedt de werking van het geheel zeer nadelig. Nu is de temperatuur wel OK en ook te verhogen en te verlagen.
Alle leidingen en verdeelunits van de warmtepomp in de garage en de bijkeuken zijn grondig geïsoleerd door Van Doesburg Isolatie. Dit om condensvorming te voorkomen. Strikt genomen is dit in een verwarmde ruimte niet nodig, maar Ruiter en De Lange neemt geen risico. Dagelijks worden er nog spullen afgeleverd. Gisteren de flessen koelkast, vandaag een glazen bijzettafel en enkele stoelen.
André Brandsma van Witte heeft de TV versterker en splitter gemonteerd. Ook heeft hij de telefoonleidingen voorzien van RJ 11 plugjes. Het hoofdtoestel kan nu overal staan.
André heeft een uitstekende oplossing gevonden voor de twee stroomdraden die op twee plaatsen uit de Belgisch hardstenenvloer komen. Ik wilde geen stopcontact op de vierkantsplaat en ook geen stopcontact in de vloer, dus kwamen de draden uit de vloer op een kroonsteentje uit. Nu zit er een mooi plat kunststof plaatje op.
Helaas heeft hij de aansluiting van de op afstand te bedienen garagedeur vergeten.
Vanmorgen komt de schilder langs. Harry heeft Philippe meegenomen. Ze komen snel tot de conclusie dat het glanzende schilderwerk niet aan hun eisen voldoet en volledig over moet. Jammer en vervelend, maar het is niet anders.
In ieder geval kunnen de Luxaflex lamellen nu niet gemonteerd worden.
Als het allemaal rond is maak ik wat interieur foto's en zal deze hier publiceren.

06 januari 2008

Verhuisd en weer online

De trouwe lezers zullen gezien hebben dat er al ruim twee weken geen bijdragen op mijn blog zijn verschenen. De reden is duidelijk, de verhuizing naar De Woude. Op 10 december zijn onze spullen verhuisd, maar omdat op dat moment nog 8 bouwvakkers in huis bezig zijn, zijn we tot de 21e blijven kamperen in ons oude huis in Castricum. Op de 21e is ons huis overgedragen aan de nieuwe eigenaar en hebben we zelf de laatste spullen verhuisd.
Er moet ook nu nog veel gebeuren, maar we wonen in ieder geval en hoeven niet meer tussen twee huizen te pendelen. Het enige vervelende is dat de warmtepomp nog niet goed functioneert. Een leerling monteur heeft alle radiatoren boven verkeerd om aangesloten. Dat is voor een gewone CV niet erg, maar bij dit systeem dat door computers wordt aangestuurd, wordt er door de thermostaat warmte gevraagd, terwijl even later door de radiatoren een seintje aan de warmtepomp wordt gegeven dat er teveel warmte is gegenereerd. De warmtepomp zorgt er snel voor dat er weer koud water door de leidingen gaat. Dit gaat continue door tot... de monteurs op 7 januari weer beginnen.