21 februari 2008

Het wordt ons eigen huis

Hoewel er nog veel dingen moeten gebeuren, worden er toch flinke stappen gezet om het huis echt comfortabel te maken. Nadat de gordijnen in de slaapkamer na de levering vol met vlekken zitten, mislukte de tweede poging ook doordat de gordijnen nu op de vloer hangen. Bij de derde poging lukt het, we kunnen nu slapen zonder de ramen provisorisch te bedekken met verhuisdozen. In de woonkamer hangt nu fraaie vitrage voor de glazen darsdeuren. Willen we helemaal uit beeld blijven, dan is er nu een 3 meter hoog rolgordijn.
De schilder is voorlopig klaar, het ziet er nu een stuk fraaier uit.
In de bijkeuken is een keukenblokje geleverd van 120 x 60 cm. Je zou verwachten dat het aanrechtblad dan ook 120 x 60 cm zou zijn. Helaas, het blad is 119,4 mm. Dat ziet er niet uit. Zomerdijk keukens lost het correct en binnen enkele dagen op.
Het aansluiten van de automatische deuropener van de garage lukt niet. Het systeem is zo sterk dat bij een proef de schroeven uit de deur worden getrokken. De fabrikant komt dit komende donderdag oplossen. Is een kwestie van programmeren van de stuur-unit. In de documentatie wordt dit programmeren te beperkt gedocumenteerd.
De warmtepomp functioneert nu goed. Leverancier Ruiter en de Lange maakt de stooklijn wat steiler.
De stalen deuren van de darsdeuren met daarin het dubbele glas, zijn niet goed afgehangen. Er is wel al iemand van leverancier Plooijer wezen kijken, maar de man kan het in zijn eentje niet oplossen. Wordt vervolgd.
De Pandomo wandbekleding in de badkamers en het toilet is niet goed aangebracht. Dit is inmiddels een lastige discussie, maar begint ons wel te vervelen. Er kunnen nu geen spiegels, zeepdispencers, toiletborstels, toiletrolhouders en verlichting worden gemonteerd. Het werk moet overnieuw worden gedaan en zullen alle nu gemonteerde toiletten, thermostaten, verwarmingselementen e.d. moeten worden verwijderd.
Nu we niet meer dagelijks aannemers of andere leveranciers over de vloer hebben beginnen we het wonen op De Woude echt te waarderen.
De volgende projecten staan al wel weer op de agenda. De beschoeiing rond het hele pand, de aanleg van de grote steiger in de Markervaart en de kleine steigers voor de roeiboten van de bewoners, alsmede een zwemplateau voor de jeugd, worden besproken met een professionele waterbouwer.
Ook de tuin achter en de overtuin voor de stolp zijn nu aan de beurt.

Geen opmerkingen: