28 januari 2008

Nog volop werk

Ondanks het gegeven dat wij er nu al meer dan een maand wonen, is er nog veel werk te doen. Veel werk ook dat over moet. Eerder bleek dat al het schilderwerk binnen, en deels ook buiten, over moet. Philip doet het nu alleen over, een enorme klus. Hij zal alles vlakschuren en twee keer opnieuw aflakken. Ondanks dat hij een industriële stofzuiger gebruikt, wordt het hele huis één stofbende. Heel jammer, zeker nu alle boeken in de boekenkasten zijn geplaatst. Jammer is ook dat Philip niet in de gaten had dat het wiel van zijn stofzuiger door een stuk cement blokkeerde. De diepe krassen in de keukenvloer zijn niet van de lucht. Hoe lossen we dit nu weer op?
Ook de speciale Pandomo stuc in de badkamers en toilet ziet er niet goed uit. De oplossing daarvan zal nog wel wat hoofdbrekens kosten.
Dan zijn er nog veel klussen te doen. De elektrische aansluiting van de automatisch openende garagedeur is vergeten. Ook de timmerman moet nog een en ander afwerken. Onder meer de voordeur is nog een zorg. Deze fraaie zware deur is 3 mm kromgetrokken en kiert behoorlijk aan de onderkant.
Stiebel Eltron komt deze week een probleem met één van de radiatoren oplossen.
Hoewel er een dubbel tarief stroommeter is geplaatst, betekent dit nog niet dat dat ook gaat werken. Nuon wil daarvoor aanvullend 115 euro ontvangen.
Ik plaats nog een aardig plaatje dat ik vlak voor Kerst maakte van de berijpte makelaar en bomen.

6 opmerkingen:

manfred zei

Leuk om te zien hoe een boerderij gebouwd wordt. Ik miste wel de dakstijlen op de ouderwetse manier, maar ja, dat is de moderne manier van bouwen. Top!

Anoniem zei

Hai Wim en Marjan,

Ik had het e.e.a al van Ed gehoord en natuurlijk ook van Wim over de vorderingen. Maar wil wel even kwijt, ben zwaar onder de indruk, wat een rijkdom, prachtig! En wat zullen jullie moe zijn, het is niet niks wat jullie aan de hand gehaald hebben maar het resultaat is geweldig.
Nu het voorjaar nog, de bolletjes komen straks weer op en dan genieten van jullie mooie plek in alle rust. Kom zeker voor de zomer eens kijken.

groetjes Karin Schut

Anoniem zei

mooi projekt,heb alleen medelijden met de aannemer, die heeft volgens mij slapeloze nachten gehad vanwege het te ver doorgeschoten drang naar perfectie,wat hedendaags niet meer gaat lukken.
veel woonplezier.

Wim Schermer zei

Dat valt wel mee hoor. De aannemers hebben beiden met enorm veel plezier hier gewerkt, zijn beide blij met het project en de drang naar perfectie heeft hen geen slapeloze nachten opgeleverd.

K. Hopman zei

Om wat voor industriele stofzuiger ging het?

Wim Schermer zei

Geen idee welk merk die stofzuiger was. Maar wel een heel grote machine die je in huiskamers normaal niet ziet.