19 januari 2008

Langzamerhand bewoonbaar

Na de verhuizing wordt er nog dagelijks in ons huis gewerkt. De afgelopen week zijn de geventileerde radiatoren boven opnieuw aangesloten. Zoals bekend waren de aan- en afvoerleidingen verkeerd om gemonteerd. Dat beïnvloedt de werking van het geheel zeer nadelig. Nu is de temperatuur wel OK en ook te verhogen en te verlagen.
Alle leidingen en verdeelunits van de warmtepomp in de garage en de bijkeuken zijn grondig geïsoleerd door Van Doesburg Isolatie. Dit om condensvorming te voorkomen. Strikt genomen is dit in een verwarmde ruimte niet nodig, maar Ruiter en De Lange neemt geen risico. Dagelijks worden er nog spullen afgeleverd. Gisteren de flessen koelkast, vandaag een glazen bijzettafel en enkele stoelen.
André Brandsma van Witte heeft de TV versterker en splitter gemonteerd. Ook heeft hij de telefoonleidingen voorzien van RJ 11 plugjes. Het hoofdtoestel kan nu overal staan.
André heeft een uitstekende oplossing gevonden voor de twee stroomdraden die op twee plaatsen uit de Belgisch hardstenenvloer komen. Ik wilde geen stopcontact op de vierkantsplaat en ook geen stopcontact in de vloer, dus kwamen de draden uit de vloer op een kroonsteentje uit. Nu zit er een mooi plat kunststof plaatje op.
Helaas heeft hij de aansluiting van de op afstand te bedienen garagedeur vergeten.
Vanmorgen komt de schilder langs. Harry heeft Philippe meegenomen. Ze komen snel tot de conclusie dat het glanzende schilderwerk niet aan hun eisen voldoet en volledig over moet. Jammer en vervelend, maar het is niet anders.
In ieder geval kunnen de Luxaflex lamellen nu niet gemonteerd worden.
Als het allemaal rond is maak ik wat interieur foto's en zal deze hier publiceren.

Geen opmerkingen: