12 november 2008

Interieur

Deze week ontving ik mijn nieuwe Nikon D700 camera. Er zitten twee objectieven bij, een standaard zoom van 24 - 70 mm en een groothoek zoom van 14 - 24 mm. Met deze lens heb ik de foto's die hierbij gaan gemaakt. Het is vooral een experiment om te kijken wat er gebeurt als ik met extreem hoge ISO waarden fotografeer. Alle foto's zijn gemaakt met 1600 ASA, een waarde die je met compact camera's geheel en al kunt vergeten. De resultaten overtreffen mijn verwachtingen. Zelfs op 14 mm is er nog maar heel weinig vertekening te zien. Je kunt alleen bij sterke vergrotingen een lichte ruis zien. Die ruis is dan nog aangenaam om naar te kijken en heeft wel wat weg van de korrel van de vroegere negatieffilms.
Ik heb gewacht tot het licht buiten flink was afgenomen. Hiermee krijg je, met de verlichting in huis aan, nog een beeld van wat er buiten te zien is. Na dit experiment zal ik nog een keer opnamen maken op lage ISO waarden. Ook zal ik dan wat foto's maken van de rest van het huis.

3 opmerkingen:

Philip zei

In één woord: mooi!

Stop deze in je fiets ;-)

Wim Schermer zei

Hi Philip,
Weet je wel wat een D700 weegt? Het is inderdaad een schitterende camera, maar met 3 kg Nikon, incl. 2 lenzen, ga ik niet fietsen. Daar doet de 350 gram van de Canon G10 het nu echt prima.
Groeten,
Wim

Gerard Poels zei

Even niet over de camera maar over je pandje.
Prachtig! (Ik had al wel eens naar wat bouwopnames op je site gekeken en was al onder de indruk :-)