07 oktober 2008

Diversen in RVS

Nu het project Woude 6 om en nabij compleet is, moeten er nog wel een aantal puntjes op de i gezet worden.
De beide Valley kajaks liggen nu nog op kratten naast de garage. Daarvoor moet zowel binnen als buiten een ophang systeem worden gemaakt. Ook de bevestiging van de houten darsdeuren, nu nog uitsluitend op het terras, moet degelijker worden.
Cees Koopman uit Heerhugowaard is een specialist in roestvast staal. Cees heeft een half woord nodig om precies te weten wat er gemaakt moet worden.
Hij monteert vandaag de in zijn werkplaats gemaakte onderdelen. Eerst worden alle gaten geboord om vervolgens deze gaten te vullen met Fischer chemische ankerpasta. Op de plek binnen en buiten de garage waar de kajaks komen te hangen gebruikt Cees RVS bouten met binnendraad. Hij doet dit om na het verwijderen van de RVS kajak steunen geen uitstekende delen te zien. Daar loop je makkelijk tegen aan.
De houten darsdeuren, ze zijn 3 meter hoog en 1,5 meter breed, zijn nu alleen nog beneden op het terras bevestigd. Dit heeft tot gevolg dat de deuren bij harde wind flink torderen en veel lawaai maken in de iets te ruime bevestiging op het terras.
We hebben nu een speling vrije bevestiging gemaakt precies in het midden van de deuren. De bevestiging op de deuren is met 2 tot 4 slotbouten heel solide. Op de muren wordt de bevestigingsplaat met 4 chemische ankers vast gezet.
De boringen in de muurplaten en op de deuren zijn conisch. De RVS stangen zijn ook voorzien van conische pennen. Het geheel is nu volledig speling vrij. De linker deur krijgt twee bevestigingspennen, één heel korte voor normale omstandigheden en dus helemaal open, een tweede heel lange is bedoeld voor heel warm weer. De houten deur kan dan op een centimeter of 50 na worden dicht gezet. Hiermee voorkomen we een te sterke opwarming van de woonkamer. We kunnen dan nog wel naar buiten lopen.
Vlak na de middag is Cees klaar en laat een tevreden klant achter.
De RVS pen en plaat die op de rechterdeur zit zal ik nog donkergroen schilderen. Vanavond haal ik vier stukken buis isolatie om de kajaks een zachte ondersteuning te geven.

4 opmerkingen:

Jan van Leeuwen zei

Hoi Marjan en Wim,
Weer eens op je site gekeken.
Wat wordt het prachtig.
Het trieste verhaal over jullie visserman kreeg ik van Mary te horen toen we met moeder van Leeuwen op Schiermonnikoog waren.
Het is dan heel mooi dat alle bewoners mee treuren.
Veel plezier voor jullie beide op de Woude en wanneer we op het eiland zijn komen we zeker aan.
Hartelijke groeten van Elly en Jan van Leeuwen. www.heereweg.nl

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Na je stuk in de krant over de post bezorging.
Had ik dat stuk hier ook wel verwacht.

Jij hebt ook overal connecties :-)

Gr
Robbedoes

Anoniem zei

Beste Wim,

Ziet er practig uit allemaal. Zelf ben ik op zoek naar mooie regenpijpen. Waar komen die van jullie vandaan?

groet,
Maarten

Wim Schermer zei

Hi Maarten,
Ik weet niet waar mijn aannemer ze vandaan haalt.
Vraag het hem zelf op rob@verbart.nl
Met vriendelijke groet,
Wim Schermer