19 april 2009

Het bloeit en .... gaat dood

De natuur op en rond Woude 6 is prachtig. De peren en de pruimen bloeien uitbundig, een schitterend gezicht. Het gras groeit als kool en moet zeker elke week gemaaid worden. Minder goed gaat het met de buxus bomen langs de weg voor ons huis. De meeste boompjes hebben de bedreigingen waaraan ze worden blootgesteld niet overleefd.
De strooiwagen van het Hoogheemraadschap heeft ons afgelopen winter regelmatig bezocht. De strooiwagen moet stoppen voor de ophaalbrug over de sluis. De strooier blijft dan kennelijk doordraaien en verspreidt grote hoeveelheden zout. Een enkele keer schep ik een aantal kilo's zout van de weg, maar het leed blijkt toch al geschiedt.
Een andere bedreiging is buurman Koeman die verder aan de dijk woont. Elke woensdag gooit hij zijn huisvuil in grote blauwe zakken .... bovenop onze buxus. Waar is dat nou voor nodig meneer Koeman? Toch een vervelende man die een klacht bij de gemeente heeft ingediend over .... de verlichting van onze stolp. Onze buren hebben geen probleem, de heer Koeman komt twee keer per maand langs en dient een klacht in. Heeft tot gevolg dat drie ambtenaren van de gemeente langs komen om de klacht te onderzoeken. Zo maak je geen vrienden Koeman.
Het lijkt erop dat de heer Koeman wel vrienden bij de gemeente heeft. Worden van ons en onze directe buren alleen de door de gemeente geleverde vuilniszakken opgehaald, dit geldt kennelijk niet voor de heer Koeman. Zijn blauwe 120 liter zakken worden trouw door de gemeente meegenomen.

4 opmerkingen:

Philip zei

Fijne vent die boeman...

Anoniem zei

Lekker dan zo een buur. Maargoed, hoest eigenlijk met je kippen??

Wim Schermer zei

De kippen zijn er nog niet. Ik verwacht ze wel snel nu. De fokker wil ze vrij groot overdragen om te zien of er mogelijk een kampioen in zit. Die hoeven wij naturlijk niet.

Robbedoes zei

Ik vond je huis al zo donker als we daar langs rijden.
Nu begrijp ik waarom.

Ja buren die niet communiceren zijn een geweldige uitvinding.
Als hij dat nou zou bespreken bij een lekker kopje koffie en dan zou zeggen de verlichting stoort mij is daar wat aan te doen.
Dan kom je er meestal in goed overleg wel uit.

Sterkte met deze vrolijke frans.

Gr
Rob