08 maart 2008

Beschoeiing en grondwerk achter het huis

De beschoeiing en de steigers kunnen niet eerder dan half mei worden aangebracht. Daarom vraag ik aan Marcel Nielen of hij de grote bult grond die is uitgegraven voor de bouw, wil verspreiden over de hele tuin.
Vanmorgen rijdt vader Jan Nielen met de kleine kraan langs het huis en na een paar uur is het uitzicht een heel stuk verbeterd. We wachten nog op een offerte voor het verwijderen van een aantal wilgen en het knotten van enkele andere.
Er zit heel veel puin in de grond. De grote brokken worden op één plaats verzameld en zullen door Marcel worden afgevoerd.
Pas nadat de beschoeiing is aangebracht mag er verder grond worden opgebracht tot de goede hoogte. De hoogte van de beschoeiing zal variëren van 45 tot 80 cm. Naast het sluisje zal de hoogte aflopen van 80 tot 45 cm. Dit om het talud niet al te steil te maken. De ankerstangen van de beschoeiing kunnen daar aan de fundering van de stolp worden bevestigd.
Met de gemeente Castricum is nu definitief overstemming bereikt over de voorwaarden voor de aankoop van de grond en de realisering van de steigers en het zwemplateau. De komende weken zal e.e.a. via de notaris worden bezegeld.
Na 1 april, nee geen grap, heb ik tijd genoeg om alles te begeleiden, dan ben ik gepensioneerd.

1 opmerking:

Kars ten Have zei

Hoi Wim.
Gefeliciteerd met de verkoop van de quest, jij hebt geen afschrijving gehad maar bijschrijving.
Jammer dat het met de woude 6 niet zo vlot wil lopen.
Wij hebben in 1997 ook een nieuw huis laten zetten, hier zat een hele mooie grenen trap in, maar het ding kraakte verschrikkelijk, de aannemer erbij gehad en de trappenleverancier maar niets hielp. Vervolgens hebben we de NVOB er nog bij gehad maar ook dit hielp niet want die deden niets voor ons. Ik heb de aannemer regelmatig te kennen geven dat dit probleem opgelost moest worden, wat ook is gelukt, maar het ging absoluut niet zonder slag of stoot. Een advies aan jou en dat zul je ook wel weten, je poot stijf houden. Veel plezier met je nieuwe quest.
Groeten Kars ( v19 )