01 oktober 2007

Stucadoren schiet op

Het afgelopen weekend is er door 6 stukadoors hard gewerkt aan de benedenverdieping. De verschillende vertrekken zijn nu in twee lagen gestuct zodat de natuurstenen plint gelijk komt met de stuclaag.
Robbert is zaterdag bezig om de bedrading van de achterluidsprekers in de woonkamer aan te leggen. Hiervoor moet hij ronde gaten zagen in de vloer op de verdieping om de bedrading alsnog aan te brengen. Jammer dat de installateur deze wel op de tekening staande bedrading is vergeten, het kost nu veel extra werk. Ook de verlichting boven het keukenblokje in de bijkeuken is vergeten. Dat is minder erg, er is toch een koof nodig en daarin kan de verlichting prima worden aangebracht.
De voorbereidingen voor de installatie van het sanitair zijn in volle gang. In de badkamer boven zijn alle wanden met stevige watervaste multiplex platen betimmerd.
De bouwdroger draait 24 uur per dag. Zo'n 25 tot 30 liter water wordt per dag aan de boerderij onttrokken.
Vanmiddag belt Jack Vreeken van VP Constructeurs. Hij voorziet problemen met de natuurstenen trap. Het is wel mogelijk om het bevestigingspunt van de trap aan de 1e verdieping voldoende sterk te maken, maar het totale gewicht van de trap hangt wel aan de muur van de slaapkamer. De wand van de slaapkamer staat evenwel niet op een funderingsbalk, maar staat gewoon op de vloer. Het ziet er naar uit dat dat niet kan. Jack zal nog eens nadenken of hij niet toch een extra paal kan voorkomen.

Geen opmerkingen: