29 september 2007

Cement dekvloer gesmeerd

Ik ben een week lang niet in de stolp geweest. Een heerlijke fietstocht in Duitsland is de oorzaak. De cement dekvloer ligt er voorbeeldig in en er is weer veel installatiewerk gedaan. Boven is het stuukwerk, op de badkamer na, gereed. Het resultaat is schitterend.
Vanmiddag rijden we naar De Woude. Zes stukadoors zijn in de keuken bezig met de tweede stuuklaag. We willen de natuurstenen plinten niet laten uitsteken buiten de stuuklaag. Dit betekent dat er een ruim 1 cm dikke stuuklaag moet worden aangebracht. Dit moet in twee lagen gebeuren. Op de eerste verdieping staat een grote bouwdroger. Elke dag haalt deze machine zo'n 60 liter water uit de lucht in de stolp.
Voor het eerst ben ik op de tweede verdieping. Dit kan nu omdat de vlizotrap is geplaatst. Het eerste dat boven opvalt is de grote warmte terugwin unit voor de ventilatielucht. Er is eigenlijk best nog veel ruimte, ik schat dat het oppervlak ruim 5 x 5 meter is. Het uitzicht is prachtig. Nu staan de bomen nog hinderlijk in beeld, maar dat zal snel anders worden.
Robbert is aan het werk met aftimmeren in de badkamer boven. We bekijken samen hoe breed de afwerkingslijsten moeten worden rond de deuren en kozijnen. We kiezen voor een strakke afwerking van 7 cm breed.
Donderdag zijn we geslaagd met de aankoop van een lamp in de vide. Het is een tamelijk grote en zware lamp. Robbert heeft een prima idee voor de ophanging, een lier en een staalkabel.
Het gaat nu allemaal heel snel, moet ook wel, want de verhuizing is gepland in de eerste helft van december.

Geen opmerkingen: