06 september 2007

Bronnen boren klaar

Donderdagmiddag pas zijn de bronnen geboord en de mannen van Duratherm weer naar Elburg afgereisd. De klus is niet meegevallen. De veenachtige grond de eerste acht meter eist veel zorg van de boormeester. In veengrond kan het boorgat in elkaar zakken en er is een risico dat water in een poreuze laag uit het boorgat lekt. Het is evenwel allemaal gelukt al heeft het werk een dag langer geduurd dan gepland.
Vanavond rij ik met de Quest naar De Woude. De tuin is als een omgeploegde akker. Hier en daar steken de PE pijpen boven de grond. Ondanks dat het om tien over acht al bijna donker is, waag ik er foto aan. Met 1/13 sec, volle lensopening en 1600 ASA lukt het toch nog redelijk.
Een andere ploeg van Duratherm zal de bronnen onderling verbinden en de garage binnen brengen. Gelukkig is er een kruipluik achterin de garage zodat dat goed mogelijk is.

3 opmerkingen:

fred zei

Hoi Wim,

Dat ziet er goed uit daar op Woude, was er vandaag even op de fiets langs gegaan. Je hebt inderdaad geen tuin meer. Maar moet je geen bootje aan de voor of zijkant hebben? dat bn je bijna veplicht... Ben geveld door een acute hernia moet daardoor een km of 100 oer dag fietsen om alles los te krijgen(is niet erg hoor fietsen dan)

Fred bijna eigenaar van een Quest de Blok

Wim Schermer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Wim Schermer zei

Hi Fred,
D'r komen meer dan één boot. Er komt een eigen steiger in de Markervaart op het stuk grond aan het water. Uiteraard een roeiboot voor als ik te laat thuis ben voor de pont. Een sloep voor de leuke tochtjes en misschien nog weer een zeilbootje. In ieder geval in de garage nog een tweetal kano's. Het wordt een hele vloot zo.
Wim - een Quest is een wereld van verschil - Schermer