02 september 2007

Gipsen

Zaterdagmorgen rij ik voordat ik naar de tijdrit op Texel ga even langs De Woude. Er zal vanmorgen een begin worden gemaakt met het gipsen van alle wanden. Ik maak kennis met vader en zoon Bos uit Waalwijk. Met een enorme handigheid bevestigen zij de grote platen gips met schroeven tegen de wanden. Bos senior vindt het een flinke, maar wel heel mooie klus. Hij vindt de boerderij prachtig en is er al twee keer omheen gelopen.
Het effect is prachtig, zelfs al moet de stucadoor er natuurlijk nog aan te pas komen om het echt mooi te maken. Nu al is te zien hoe mooi het contrast tussen de witte wanden en het eiken van de draagconstructie zal uitpakken. Ook is al te zien dat de ruimten veel lichter worden.

Zondagmiddag rij ik met de fiets naar De Woude om te kijken hoe ver de mannen met gipsen zijn gekomen. Terwijl ik boven sta zie ik drie mensen rond de boerderij naar achter lopen. Een oudere man kijkt me vanaf het terras aan en vraagt of ik hem nog ken. Ik zie wel iets bekends en ik loop naar beneden. Daar zie ik dat het Wim Emmens is, de echtgenoot van de burgemeester. Wim heeft altijd in de fotografie gewerkt en gebruikte in die tijd de door mij en mijn vader gemaakte luchtfotocamera's. Ik laat Wim, Aaltje, zo heet de burgemeester, en haar zuster de stolp zien en ze vinden het prachtig.

2 opmerkingen:

Vince Vink zei

Wachtwoord vergeten

Vince Vink zei

Hoi Wim.
Je zal wel denken wat doet die Vink nu weer. Zoals je kan zien in het eerste bericht, wachtwoord vergeten. Deze tekst een aantal keren getype.
Wat ziet het er goed uit met die witte wanden. Wat mij opvalt is dat de grote gipsplaten aan de zijkanten erg goed vastzitten maar in het midden weinig schroeven. Sorry waar bemoei ik me mee, maar het viel mij op.
Groeten Vince