12 december 2008

Hekwerken, het allerlaatste project

Gisteren zijn Gerard Aikema en zijn medewerker Piet begonnen met het plaatsen van hekwerken rond de stolp. Langs de dijk komen 50 cm hoge hekken, achter de garage 1.50 meter hoog en bij het sluisje 80 cm hoge hekken. De hekken langs de dijk blijven laag om er vanuit de woonkamer overheen te kunnen kijken.
Het hekwerk is spijltje voor spijltje door Gerard in elkaar gelast, daarna verzinkt en tenslotte gepoedercoat. De kleur is niet helemaal de kleur die we willen, grachtengroen is niet in RAL kleuren te verkrijgen, maar het komt er dichtbij en ziet er prima uit.
Waar iedereen, van aannemer tot beschoeiing bouwer tegen aan is gelopen, enorme hoeveelheden stenen, puin en hout in de grond, speelt ook nu de mannen van Aikema parten. Een enkele stalen paal kan er met de grondboor ingezet worden, de meeste palen moeten met grof geweld, variërend van de zware voorhamer tot zelfs de Kangoo, op de gewenste plek worden gezet.
Helaas ontbreken er enkele onderdelen, die zijn onderweg tussen de werkplaats van Gerard, de verzinkerij en de poedercoater, zoek geraakt. Als die niet meer boven water komen, zal Gerard ze opnieuw moeten maken.
Dit moet in elk geval gebeuren met het hek naast de sluis. Gerard had dit in tweeën gemaakt om de zwaaibreedte te beperken. Dat maakt het rijden met een kraantje of trekker naast het huis onmogelijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gerard zal dit aanpassen, al is het nu wel de vraag of dit nog dit jaar lukt.

1 opmerking:

Robbedoes zei

Met Gerard over de vloer komt er wel wat binnen :-)

Ik ken Gerard in een andere hoedanigheid.
Via mijn werk.
De hek werken die hij maakt zijn idd wel heel erg mooi.