14 november 2007

De druk neemt toe

Vanmiddag even op De Woude geweest. De tegelzetter Dirk Visser en zijn maat zijn aan het werk. De woonkamer is goeddeels met tegels belegd, een heel ander gezicht. Ik moet van Dirk zijn woonplaats, ik heb eerder geschreven dat ie in Volendam woont, veranderen in Edam. Ligt natuurlijk naast elkaar, maar is volgens Dirk toch een wereld van verschil.
Robbert en Dominique zijn de laatste timmerklussen aan het afmaken.
Morgen begint de Pandomo stucadoor in de badkamers en het toilet. Pandomo is een bijzondere stuc die de uitstraling van natuursteen heeft, maar dan zonder voegen. Het geschuurde en gepolijste oppervlakte wordt met een steenolie op wasbasis behandeld. Zo ontstaat een slijtvaste, waterafstotende en zijdeglanzende oppervlakte.
Volgende week wordt het spannend. De trappen leverancier komt de Belgisch hardstenen trap monteren. Echter.... de versterking van de fundering moet dan nog beginnen. De staalleverancier kan pas komende dinsdag de verzinkte UMP balken leveren. Gelukkig kunnen de mannen van Allstairs wel beginnen met de traptreden aan de muur van de bijkeuken. Ook kunnen zij de RVS ballustrade monteren.
Ook zal volgende week de warmtepomp worden geïnstalleerd door Ruiter en De Lange. Dirk Visser plaagt me met de opmerking dat de kachel de eerste 6 weken niet aan mag ivm het drogen van de vloer. Dat zou betekenen dat de kachel in januari pas aan mag. Dag Dirk....
In de stromende regen rij ik weer terug naar het werk.

Geen opmerkingen: