29 november 2007

Het schiet op

Vanmiddag gaan Marian en ik naar De Woude om het schakelmateriaal definitief te bepalen. Er staan vijf bestelbusjes van bedrijven, het staat dan ook helemaal vol voor de stolp. Ik zet de auto maar gewoon op de dijk.
André van installateur Witte treffen we in de garage, samen met een monteur van Ruiter en De Lange. We vallen midden in een discussie tussen de twee mannen over de keuze van een pijp diameter, 15 of 22 mm. André denkt dat het beslist 22 mm moet zijn, zijn collega van het andere bedrijf denkt dat het ook wel 15 mm kan zijn. Het wordt 22 mm. Heel goed dat medewerkers van feitelijk concurrerende bedrijven met elkaar discussiëren om een zo goed mogelijk eindproduct te maken.
De warmtepomp is nu bijna geheel aangesloten, het lijkt wel een ketelhuis.
De keuken wordt nu gemonteerd door Brian. De espressohoek staat er al. Het belooft heel mooi te worden. Marian mag de positie van allerlei accessoires aan de achterkant van het keukenblad bepalen.
Boven is een tweede monteur van Ruiter en De Lange bezig met het monteren van de radiatoren. Het zien er netjes uit en ik heb er geen spijt van dat ik niet gekozen heb voor een heel dure vloerverwarming boven. De betrekkelijke kleine radiatoren zijn lage temperatuur units met ingebouwde ventilator.
Boven zijn ook Philippe en twee collega's bezig met schuren en spuiten. De kozijnen worden minutieus geschuurd om straks hoogglanzend te worden geschilderd. De mannen vinden het heel mooi om te doen.
Philippe zet zijn spuitmasker op en ik maak een foto van hem.
Nadat we alles besproken hebben rijden we naar Postma in Alkmaar voor het kiezen van hang- en sluitwerk van de buitendeuren. Gosse Postma snapt direct wat we willen en hij gaat snel op De Woude kijken om precies te bekijken wat waar moet komen.

Geen opmerkingen: