05 december 2007

Gasmeter?

Er is een stevig misverstand over de gasmeter. Eneco stuurt op 24 augustus een brief aan de hoofdaannemer met het verzoek om namens de nieuwe bewoner een gasmeter te bestellen. De aannemer gaat er vanuit dat dit een formaliteit is en legt de brief op de grond in de stolp. Tot.... afgelopen week blijkt dat er niet automatisch een gasmeter komt. Paniek alom, want a.s. maandag verhuizen we. Dan is er nog de eis van de aannemer die namens de nutsbedrijven alle nutsvoorzieningen naar binnen brengt. Deze aannemer eist dat de gasleiding niet onder de fundering, maar door de fundering wordt gelegd. Dat gat is er niet en de aannemer vertrekt mopperend met de mededeling dat als het gat er wel is, hij voor een nieuw bezoek Woude 6 onderaan de lijst zal zetten.
Dit is minimaal een complicatie. Ik ben benieuwd of dit opgelost gaat worden.
William, de hoofdaannemer belt mij vanmorgen vroeg en kan nog steeds niet bevestigen dat de nutsvoorzieningen er op tijd komen. Wel heeft ie van Eneco begrepen dat er geen aanvraag voor een gasmeter voor Woude 6 in de computer staat. Ja ja, dat lijkt me helder ...
William vraagt wanneer wij gaan slapen op Woude 6. Ik antwoordt de nacht na de verhuizing. Mocht dit niet lukken, dan zullen we slapen in het Hilton en dineren bij Apicius :). Ik kan niet merken of William dit waardeert.

De darsdeuren aan de binnenkant zijn inmiddels van glas voorzien, wat een imposant gezicht is dit. De groene kleur moet binnen nog wit geschilderd worden.
Het beloopbare glas in de slaapkamer boven is aangebracht, heel apart.

Installateur Witte, in de persoon van André Brandsma met een collega, zijn het bad beneden aan het plaatsen. Ik informeer André over de keuze van het schakelmateriaal. Dit wordt Busch en Jaeger Pure, geborsteld RVS. Dit materiaal is praktisch ongevoelig voor vingerafdrukken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij hebben in theorie 6 wkn moeten wachten op deze NUON mensen, gelukkig hebben we enige kennissen in het NUON gebeuren en dus werd het gelukkig voor de verhuizing nog geinstalleerd!! Echter de KPN was dwars tot het allelaatste toe en kwam een maand na de verhuizing opgang. Wat een onderneming drang heerst er bij deze bedrijven.
Sterkte Nettie

Wim Schermer zei

Hi Nettie,
Hier heeft de aannemer niet goed gereageerd. Een gasmeter moet je wel aanvragen, die komt niet vanzelf. Gelukkig hebben we voor de verwarming geen gas nodig, dat doet de warmtepomp.
Hoop dat alles nog voor elkaar komt.
Groeten,
Wim