10 december 2007

Verhuizing naar De Woude

Gisteren is er weer schoongemaakt door Gerard Kuiper. Voor het eerst zie ik de stenen trap zonder beschermende folie. Heel mooi. Samen met mijn vriend Jan Veenis beleggen wij de hele vloer van de begane grond en de trap weer met 'stucloop', een stevige kartonachtige beschermlaag.

Vandaag is de grote dag, de verhuizing van al onze spullen naar het eiland De Woude. Om 8.00 rijden twee vrachtwagens van verhuisbedrijf D. Schipper uit Alkmaar voor en nog voor de koffie wordt er aangepakt. De eigenaren Dick en Arjen Schipper werken met drie jonge medewerkers in goed teamverband samen. De vele al ingepakte dozen worden in razend tempo van alle verdiepingen gehaald en in de qua formaat middelste vrachtwagen geladen. Deze wagen kan 32 m3 laden en is na anderhalf uur vol. Arjen demonteert het bed en ook dat komt zonder schade naar beneden.
De tweede, veel grotere vrachtwagen, wordt daarna geladen met grote spullen als tafels, de Banzbord kast en de tuinmeubelen. De Banzbord kast wordt tegelijkertijd gedemonteerd door Wim van Dintra en zal worden opgeslagen op de zolder van de garage. Ook de huidige leren fauteuils worden voor zoon Bart bewaard. Op die zolder komen minstens 70 dozen, stoelen en de Banzbord kast. Ik vrees dat de zolder en de garage helemaal vol zullen raken.
Een antieke secretaire gaat niet mee en vindt een nieuwe gebruiker in de familie.
Om half twaalf is alles ingeladen en rijdt de karavaan naar De Woude. De middelste vrachtauto kan over de pont en rijdt om 12.00 uur voor bij Woude 6. André Brandsma van Witte moet de elektrische installatie van de zolder van de garage deels nog afmonteren. Terwijl de verhuizers de garage vullen kan André zijn klus boven afmaken. Het plan is om de grote vrachtwagen aan de overzijde van de Markervaart over te laden in de kleinere. De mannen besluiten evenwel de enorme vrachtauto toch over de pont te laten komen en achteruit rijdend wordt de smalle dijk 'bedwongen'. Deze vrachtauto is wel hoog en lang, maar niet extreem breed en ook niet te zwaar. Met aan beide zijden soms een tiental centimeters ruimte stuurt Arjen het gevaarte naar Woude 6. Knap gedaan!
Na een broodje in de keet wordt er meteen weer aangepakt. De dozen en andere spullen kunnen nu naar de zolder van de garage en in een keten van handen wordt dit snel geklaard.
Om kwart over drie is de klus geklaard. Waar al die spullen zijn gebleven is nauwelijks te zien. Zelfs op de zolder van de garage kunnen nog wel twee verhuizingen worden geplaatst. Op zich wel begrijpelijk, een garage van 11.00 x 4.40 is inderdaad wel erg ruim.
Een woord van dank aan de fa. Schipper is op zijn plaats. Met veel respect voor de spullen wordt zonder enige schade alles in no-time van de Anna Paulownastraat naar De Woude verhuisd. Klasse mannen!.

Nog geen bericht van de aannemer over de nutsvoorzieningen. Wel zijn water en stroom provisorisch aangesloten, nu het gas nog.

Geen opmerkingen: