11 december 2007

Warmtepomp draait

Vanmorgen weer een vracht rommel bij de gemeentelijke vuilstort afgeleverd. Weer stoot een ezel zich aan dezelfde steen. Ik laat bij het uitsorteren van het afval de sleutel in het contactslot zitten. Na een kwartier is de accu al weer leeg, oen!
De zolder wordt ontdaan van de laatste spullen, waaronder heel veel foto's uit de Haarlemse Muggenperiode.
Op De Woude wordt hard gewerkt. Vandaag zal de warmtepomp in gebruik worden genomen. Ik maak kennis met de heer De Lange, mede-eigenaar van Ruiter en De Lange uit Wervershoof. De warmtepomp draait al en is opvallend stil. Ik had veel meer lawaai verwacht. Meer dan het geluid van een normale CV maakt ie niet.
De Lange legt de werking uit. Da's nogal simpel, het enige dat wij zelf hoeven te doen is de thermostaat op de gewenste waarde zetten. Alle ruimten hebben een draadloze thermostaat waardoor het zelfs mogelijk is om in de gecombineerde ruimte van slaapkamer, inloopkast en badkamer, de temperatuur per zone in te stellen. Zo zijn 18 verschillende zones in te stellen.
De warmtepomp is al helemaal ingeregeld, zelfs de koeling zal automatisch in werking treden als er langer dan een dag 24 gr. C. wordt gemeten.
De wasmachine is een Miele hotfill machine die zijn warme water rechtstreeks van de warmtepomp krijgt. De droger staat gebroederlijk naast de wasmachine op een door Robbert gemaakte kist van 60 cm hoog, heel comfortabel. De kist heeft twee grote laden voor wasmiddel e.d.

Geen opmerkingen: