24 november 2007

Warmtepomp en kozijn darsdeuren

Vanmiddag rij ik naar De Woude om het vele werk te bekijken dat er deze week is verricht. De tegelzetter is gereed, heel mooi werk. Uiteraard zijn er veel kleine insluitingen van fossielen en lichte 'aders'. Dit is kenmerkend voor Belgisch hardsteen. Dirk Visser heeft bij een enkele opvallende fossiel, de tegel gelegd op de plaats waar een bad of vast meubilair komt te staan. Prima gedaan Dirk.

De Pandomostuc in de badkamer boven is klaar, het ziet er heel fraai uit.
Tot mijn verrassing is Robbert Spil van aannemer Verbart met een collega aan het werk. Ze zijn bezig de deuren boven af te hangen en plakken alles af voor het spuiten van de gestucte wanden en plafonds.

De trap en de hekwerken zijn al helemaal afgeplakt. De trap loopt prima en is onvoorwaardelijk stabiel.
Het stalen kozijn in de darsdeur is nu eindelijk geplaatst. Was het kozijn aanvankelijk te groot, nu past het perfect. Alleen het glas moet er nog in en dan kunnen de darsdeuren open blijven staan.
De Stiebel Eltron warmtepomp is geplaatst en deels aangesloten. Een imposante machinerie.

Robbert zegt dat de 'sterrenhemel' is aangebracht en 'het doet'. Hij sluit provisorisch een verlengsnoer aan en de in het plafond van de tweede verdieping aangebrachte twee sterrenbeelden Grote Beer en Kleine Beer lichten fel op. De plafondplaten moeten nog vastgeschroefd worden en er moet ook nog gestuct worden. De nu nog ver door de plafondplaten uitstekende glasvezel verlichting komt straks precies gelijk met het plafond. Ik zal zo de weg in de boerderij, de exacte noord-zuid richting is af te leiden uit de positie van de Poolster in relatie tot de buitenkant van de 'steelpan' van de Grote Beer, wel weten te vinden :). De verlichting is straks dimbaar en is al met al een leuke gimmick die door Bas van der Laken van Van der Laken Lichtadvies uit Heiloo fraai is aangelegd. Onvermeld mag niet blijven dat Robbert Spil, de uitvoerder, een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de positionering en uitvoering.

Geen opmerkingen: