12 september 2008

Beplanting overtuin gereed

De ochtend begint met een flinke schrik. Buurman Bert Visser klopt op het raam en heeft een camera in zijn hand. Dit blijkt mijn Nikon D200 te zijn met 18-200 lens. Ik heb de camera gisteravond vergeten mee naar binnen te nemen en deze heeft overnacht op het bankje voor het huis. Dat is iets wat op De Woude nog wel zonder gevolgen blijft. Wat minder goed oogt is dat het vannacht en vanmorgen vroeg stevig heeft geregend. De camera is ziet er dan ook uit als de welbekende verzopen kat. Oops.... als dat maar goed komt!
Gelukkig komt het goed af. Ik maak het toestel aan de buitenkant helemaal droog en haal dan pas het objectief eraf. Binnenin is alles droog, de D200 is voorzien van veel rubber pakkingen die wel een drupje kunnen verdragen. Gelukkig heb ik de zonnekap en een filter op de lens, ook dat komt goed af.

Vandaag zal de overtuin worden beplant en de vlaggenmast worden geplaatst. In de ochtend regent het tussen 9.00 en 10.00 uur hard. De mannen van Ed Schut drinken vroeg koffie. Buienradar.nl belooft om 10.00 weer droogte en dat komt uit. Wel is er veel regen onderweg uit het zuidoosten. De laatste stukken gras worden gelegd en alle borders worden beplant.
Ed Schut zelf komt de vlaggenmast brengen en helpt met het plaatsen daarvan. Ed heeft een prachtig boeket bloemen mee voor Marian's verjaardag morgen. Inmiddels, het is nu 14.00 uur, komt de voorspelde regen met bakken uit de lucht. Er wordt toch doorgewerkt om voor het weekend alles klaar te krijgen. Zelfs de Hortensia Limelights die naast de sluis waren geplant en niet helemaal je dat waren, worden nu met man en macht vervangen. Dit ziet er schitterend uit.
De mannen, ook Ed, zijn letterlijk doorweekt en willen koste wat het kost de klus afmaken. Maurice duikt via het kruipgat in de hal onder de grond om de verlichting voor aan te sluiten. Dit lukt met hulp van Perry Kenter die een gat boort in de meterkast. Perry komt twee eikenhouten kasten afleveren die in de badkamer boven worden geplaatst. Helemaal geweldig. Perry is weliswaar timmerman, maar meubels maken is zijn echte passie. Wat hij in massief eiken kan maken grenst aan het ongelofelijke.
Vanavond brandt een buitenlamp bij de steigers en een grondspot voor het eerst. Morgen komt Ed nog een spot brengen die de treurwilg van onder zal verlichten.
Al met al overstijgt het resultaat alle verwachtingen. De overtuin oogt heel groot en sluit nu schitterend aan op de boerderij. Ook de aansluiting met de tuin van de buren is zo goed dat er geen scheiding is te zien.

Geen opmerkingen: