02 september 2008

Drainage, beregening en gras maaien

Vandaag is het voorlopig de laatste dag dat de mannen van Ed Schut bij ons werken. Morgen beginnen ze een nieuw project in Alkmaar. Volgende week komen ze terug om het gras te leggen.
Er moet vandaag nog veel gebeuren en er wordt stevig gebuffeld. Robert, een nieuwe medewerker maakt de opstap vanaf de sluis af terwijl Rob de beregeningscomputer installeert. Maurice doet het meeste graafwerk en voert de veranderingen door aan het pad naar de treurwilg. En passant wordt het betonnen zitje bij Thomas en Minette rechtop gezet en het straatwerk vlak getrild.
De drainage slangen worden ingegraven, evenals de toevoerleidingen voor de beregening. Het begint te regenen en te waaien, heel vervelende omstandigheden om in een tuin te werken.
Rob legt me uit hoe de Honda walsmaaier werkt en mag ik het zelf proberen. Da's nog niet zo makkelijk. Het is nat en bij de schuine kant bij de beschoeiing wil de maaier graag te water. Ik ben kletsnat, van het zweet en van de regen. Uiteindelijk ligt na ruim een uur het gras er weer kort geschoren bij.
Morgen zal de grote treurwilg worden ontdaan van de klimop. We zijn heel benieuwd hoe de mooie boom eronder vandaan komt.

Geen opmerkingen: