01 september 2008

Overtuin krijgt vorm

Vandaag wordt de tuin tussen ons en Thomas en Minette van Woude 7 vormgegeven. Eerder al had ik de enorme struik die op de grens van onze tuinen stond om het leven gebracht. Nu alles open is kan er mooi een schelpenpad worden aangelegd die de toegang tot de ligplaats van buurman Bert Visser goed mogelijk maakt.
Nu we daar toch bezig zijn, maken de mannen van Ed Schut een mooie hardhouten plank op de bestaande beschoeiing. Liever hadden wij de beschoeiing daar ook vernieuwd, maar dit zou ten koste gaan van de treurwilg die daarbij een flink deel van zijn takken zou kwijt raken. Nu de beschoeiing daar alsnog is opgeknapt is het geheel er behoorlijk op vooruit gegaan. De bevestiging van het meeroog voor de roeiboot van de fam. Visser is nu degelijk uitgevoerd.
Zo gezegd zo gedaan. Thomas en Minette zijn tevreden met het resultaat maar.....
Hun voorstellen zijn heel zinvol en maken het resultaat alleen maar mooier. Vooral de treurwilg komt nu nog mooier solitair te staan. De oude verzinkte tuinbank wordt weer op globaal dezelfde plaats aan het water ingegraven. Straks komen er nog nieuwe houten delen op.
Met het kraantje wordt een bed gegraven vlak voor de beschoeiing en pal voor de steigers. Dan komt er een hardhouten plank op de scheiding van gras en schelpen. Vervolgens wordt puingranulaat gestort en aan getrild. Nadat dit alles is voorbereid worden de schelpen gestort.

Geen opmerkingen: