29 augustus 2008

Schelpen en bloemenfotografie

Vandaag komen de lang verwachte schelpen voor de paden langs en achter de boerderij. Marcel Nielen had eerder bruinachtige schelpen kunnen leveren, maar dat is naast de grijze kleischelpen die al aan de garagekant liggen niet fraai. Marcel gaat op zoek naar een nieuwe partij en vindt die bij Floris in Wormer. 7 m3 schelpen van een mooi gemeleerde soort worden aan de andere kant van de Markervaart afgeleverd. Met de Weidemann shovel worden ze via de pont naar ons huis gebracht en worden de 1 m3 grote zakken aan de onderkant kapot gesneden en verdeeld over de paden. Het Takeuchi kraantje is ook nu weer een handig hulpmiddel. Het ziet er meteen heel anders uit, een fraai geheel.
Dat ons erf te zijner tijd wel aantrekkelijk zou kunnen worden voor fotografen was wel te verwachten, maar dat dit vandaag al zou gebeuren is opmerkelijk. Een fotograaf van een landelijk promotiebureau van bloemen en planten zoekt 'moderne' buiten locaties om de meegenomen planten en bloemen te fotograferen. Eerst zijn ze op de zwemvlonder aan het fotograferen, daarna op de vlonder in achtertuin waar de enorme vuurschaal een goed decorstuk is. De fotograaf heeft prachtige digitale Hasselblad spullen in gebruik. Daar kan ie opnamen van 40.000.000 pixels mee maken, subliem.
De grote Hortensia Limelights in de achtertuin zijn een eldorado voor vlinders en vliegen. Ik probeer een paar opnamen van vliegen te maken en dat lukt aardig.
In de avond krijgen we weer een heel fraaie zonsondergang te zien.

Geen opmerkingen: