10 augustus 2008

Rust en zonsondergangen

De bouwvakvakantie betekent rust rond Woude 6. Gebeurt er dan helemaal niks? Nou ja... toch wel. We hebben tijdens hoosbuien een flinke lekkage in de badkamer. Geen idee waardoor dit komt. Als werknemers van het Hoogheemraadschap mij opmerkzaam maken op een overlopende goot, wordt het tijd om alle goten te ontdoen van takken en bladeren. Op het dak van de stolp aan de achterzijde bij de garage zie ik de oorzaak van de lekkage. Er zijn drie dakpannen losgekomen, deze liggen in de dakgoot. Dat zou volgens de aannemer niet moeten kunnen. Ik schrijf Offeringa maar een mailtje.
Als we 's morgens aan de ontbijttafel zitten is er plotseling veel lawaai in de woonkamer. Er blijkt een tortelduif door de openstaande glazen deur te zijn gevlogen. Het stomme beest wil weer terugvliegen door.... de glazen deur die dicht is. Dat lukt niet en ik kan de duif makkelijk pakken. Na het maken van een fotootje geef ik het diertje weer de vrijheid.
De voortuin heeft een fraai irrigatiesysteem. De hortensia's moeten veel water hebben en gaat prima met dit systeem. De aanzuigbuis hangt in het buitenwater naast de garage. Op een gegeven moment komt er geen water meer. Er blijkt een baars te zijn opgezogen. Het visje zit met zijn achterlijf in de buis, is behoorlijk bezeerd en zal geen viswaardig leven meer lijden. Poes Louise van de buren verlost het roofvisje uit zijn lijden.
De drie bestelde naamplaten in Belgisch hardsteen zijn klaar en halen we op bij Mizee in Alkmaar.
We genieten regelmatig van prachtige zonsondergangen. De zon gaat onder terwijl wij er in de woonkamer een prachtig zicht op hebben.

4 opmerkingen:

Philip zei

mooie ondergang met die drie eendjes!

Anoniem zei

Hallo Wim, erg vervelend van die lekkage wij hebben ook van die vliegende pannen gehad vooral tijdens een dikke wester storm, Dirk heeft ze eerst vast gekit maar nog ginngen ze eraf en nu liggen ze vast met schroeven dus nu is het alweer een poos rustig. We hadden gelukkig geen lekkage. Wel was een auto die geparkeerd stond beschdigd het eerste jaar nog voordat we hier woonden.Prachtig hé die zonsondergang!!! Groetjes Nettie

Wijnandt zei

Het is allemaal ERRUG mooi geworden, Wim, ondanks de enkele bij bouwprojecten gebruikelijke kleine tegenslagen. Als perfectionist rust je natuurlijk niet totdat ook de kleinste oneffenheden weer zijn gladgestreken...

De aanzuigslang van de irrigatiepomp zou je kunnen voorzien van een aanzuigkorf, waardoor grovere deeltjes en diertjes kunnen worden tegengehouden. 'k Heb ze vroeger vaak gezien en zelf ook gebruikt als ik oppervlaktewater moest gebruiken dan wel iets leegpompen dat niet 100% brandschoon was.

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Inderdaad, ook de laatste probleempjes komen tot een oplossing. M.b.t. de aanzuigkorf, dat zal straks als er een echte pompput is, goed geregeld worden. De pompput komt naast de vlonder aan dieper water.
Groeten,
Wim