13 augustus 2008

Irrigatie en verlichting

Vandaag wordt in de hele achtertuin irrigatie en verlichting aangebracht. In de voortuin en zijtuinen wordt gewerkt met druppelirrigatie. Een meter slang levert 10 liter water per uur op. Voor de honderden meters grote achter- en overtuin wordt gewerkt met sproeikoppen die verzonken liggen in de grasmat. Deze drie hoofdsegmenten worden aangesloten op een pomp die is aangebracht naast de vlonder aan het water. De pompput wordt afgedekt met een hardstenen plaat van 80 x 80 cm.
Het water wordt aangevoerd met PVC pijpen van 40 mm.
Als alle leidingwerk is ingegraven wordt er een begin gemaakt met het pad naar de vlonder en naar het eind van de tuin. Hierop wordt puingranulaat gestort. Helaas is het gehalte zand wat te hoog en zal er een tweede laag moeten worden aangebracht. Als dit klaar is zullen de paden worden voorzien van schelpen.
Het werk is vandaag zo nu en dan gehinderd door flinke buien. De wind trekt pas aan tot Bft 7 als Maurice en Rob al naar huis zijn. Al met al zijn de omstandigheden voor de oude peertjes prima. Ze staan er lekker fris bij.

1 opmerking:

Philip zei

Apart hoor, altijd Apples verkocht zit je opeens midden tussen de peren...