17 augustus 2008

De mannen die het doen

Bijgaand een serie foto's van de mannen die het werk doen. Rob en Maurice werken al vele jaren in onze tuin. In ons vorige huis hadden wij een betrekkelijke kleine tuin die heel fraai door Rob en Maurice is aangelegd. Kenmerkend voor hovenier Ed Schut is dat ze heel goed luisteren en onze wensen heel goed begrijpen. Een schetsje dat wij zelf maken, daarna een rondje door de tuin is alles wat er nodig is om een mooie tuin te realiseren. Natuurlijk zijn wij er vrijwel altijd bij zodat eventuele vragen meteen beantwoord kunnen worden.
Terwijl Maurice en de jonge kerels de zoden leggen, gaat Rob, nadat driekwart van de grasmat erin ligt, de sproeiers aansluiten. Zoals eerder gezegd wordt de tuin beregend met water uit het Dampie. Daartoe is een compleet pijpen netwerk in de tuin gegraven. Met monteren van de pop-up sproeiers is een precies werkje. Ze moeten zo diep worden gemonteerd dat de grasmaaier ze niet kan beschadigen, terwijl ze ook niet zo diep mogen zitten dat ze overgroeid worden.
Als Rob klaar is wordt de pomp in werking gesteld en..... vliegt één van de sproeiers de lucht in. Vergeten te lijmen. Dan is het een heel karwei om de sproeier weer te monteren. Het gat moet worden uitgegraven en met een hevel wordt het water eruit gehaald. Rob is niet voor één gat te vangen.
Als alles klaar is ..... is Rob teleurgesteld. De sproeiers doen het niet goed en even later werkt het helemaal niet meer. De conclusie is dat er een te lichte pomp is geïnstalleerd. Maandag zal Rob een zwaarder exemplaar meenemen.

Geen opmerkingen: