12 augustus 2008

Tuinmannen weer aan de gang

Zondagavond doe ik een zestal metingen van de hoogte van de aangebrachte grond in de achtertuin. Buurvrouw Minette is een beetje teleurgesteld dat er zoveel grond op het erf is aangebracht dat hun mooie zicht op het Dampie weer terug bij af is.
Gewapend met een laserwaterpas meet ik op een zestal plaatsen de hoogte van het terrein boven de beschoeiing. Aan de kant van Thomas en Minette meet ik hoogten tussen 40 en 53 cm. Buurvrouw heeft dus vierkant gelijk.
Maandagmorgen komen Maurice en Rob met groot materieel en 6 stuks 45 jaar oude perenboompjes het erf oprijden. Met Ed hadden we vrijdag een goed gesprek over de prijs van de boompjes. We zijn eruit gekomen en Maurice en Rob zijn blij dat ze met eigen producten aan de gang kunnen.
Kika, een 20-jarige Hongaarse loopt stage bij Ed Schut. Ze komt meehelpen en blijkt een heel lief en dienstbaar meisje te zijn.
Eerst wordt het hele terrein opnieuw uitgevlakt. Maurice haalt de dikke laag grond aan de beschoeiing kanten weg en schuift dit naar het midden waar een gat zit. De tuin heeft nu een prachtig profiel waardoor we vanaf het terras overal de bovenkant van de beschoeiing kunnen zien.
Vanmorgen worden de perenboompjes één voor één geplant. Er moet vlakbij het terras voorzichtig worden gegraven om de leidingen van de waterpomp niet te beschadigen. We slagen erin om de boompjes zo te plaatsen dat het zicht op de buren vrijwel verdwijnt. De zes boompjes zijn er zeker twee te weinig. Maurice haalt er nog twee en nu ziet het er schitterend uit. Om de boeren boomgaard compleet te maken zullen er nog enkele pruimen- en kersenbomen worden geplant.
We zijn heel blij met resultaat.

1 opmerking:

Anoniem zei

krijgen wij ook nog foto's van het resultaat te zien? Ben heel benieuwd!