13 augustus 2008

Foto's voor Stiebel-Eltron

Enige tijd geleden waren er mensen van de importeur van Stiebel-Eltron om de warmtepomp optimaal af te stellen. Het trof deze mensen, waaronder Gerard Twisk, dat de installatie voorbeeldig is aangelegd. Ze wilden graag enkele foto's van de machinerie. Vandaag heb ik de opnamen gemaakt en ze aan Stiebel-Eltron verzonden.
Voor de liefhebbers enige uitleg over de verschillende onderdelen van de apparatuur.
Links zie je de grote witte machine. Bovenin zit de feitelijke warmtepomp, onderin zit een vat met 170 liter water van 60 graden C. Met dit water wordt de wasmachine gevuld en wordt er gedoucht en gebadderd. De witte kast rechtsboven is een mengvat om de juiste temperatuur in de vloerverwarming te krijgen. De beide ronde vaten zijn overdruk vaten. Rechts beneden zie je een flinke zwarte doos. Dit is één van de twee ventielen units die 9 segmenten individueel van de gewenste temperatuur kan voorzien. In de bijkeuken staat nog zo'n ventielen unit. Alle thermostaten communiceren draadloos met het juiste ventiel.
Op het zwarte blok zie je een rode en een blauwe klokthermometer om de in- en uitgaande temperatuur te kunnen aflezen. Het geheel is schitterend geïsoleerd. Je zou denken dat dit met buisisolatie gebeurt..... mis. Alle isolatiemateriaal is vervaardigd uit vlakke platen die heel knap aan elkaar worden geplakt.
De installatie is aangelegd door Ruiter en de Lange uit Wervershoof. De isolatie is door een gespecialiseerd bedrijf aangebracht. Helaas heb ik de naam daarvan niet paraat.

Geen opmerkingen: