18 augustus 2008

Beregening werkt

Vanmorgen zijn Rob en een jongere collega nog bij ons bezig. Maurice en de anderen moeten deze week voor onderhoud naar andere klanten en samen zullen ze de volgende week doorgaan met de overtuin.
Rob ontkoppelt de 0,75 Kw pomp en vervangt deze voor een 1,5 Kw sterke pomp. Met deze 2 PK leverende motor is alles in één keer in orde. Rob stelt de sproeiers, afhankelijk van het type kunnen ze 6 of 12 meter ver spuiten, nauwkeurig op hoek en hoogte in en ze bereiken nu elk hoekje van de tuin. Daar waar de sproeiers niet kunnen komen, zal druppelbevloeiing worden toegepast. In de tuin naast de garage en in de voortuin functioneert dat heel goed. De aanzuigmond is nu voorzien van een korfje. In de definitieve uitvoering, deze zal door de beschoeiing worden gevoerd, zal er een grotere korf voorgezet worden.
Afgelopen vrijdag is een vuurschaal afgeleverd. Dit is een ontwerp van Extremis en meet maar liefst 1.45 meter in diameter. De schaal is van corten staal, een materiaal dat heel mooi roest en daarna niet verder roest. Wel hebben we er een 5 cm dikke natuurstenen plaat ondergelegd. Dit uiteraard om te voorkomen dat de bankirai vlonder in rook opgaat.
De laatste Limelight hortensia's worden bij de sluis geplant. Het zijn wel de laatste die er op de kwekerij waren en niet allemaal even prachtig. Komt wel goed, ze groeien nog flink door.
Zelf rol ik de grasmat nog een keer met de wals. Ik merk dat er wel veel water is gevallen/gebruikt. Op een paar plaatsen is het zo zompig dat ik door de grasmat heen zak.

3 opmerkingen:

Wijnandt zei

Hallo Wim,

wat zo aardig is om te zien -voorzover de foto's dat toelaten natuurlijk- hoe je optrekje zo goed harmonieert met de andere er naast. Het gras en de oude bomen dragen daar veel aan bij.

En nu nog 'n echte oudhollandse bank, van bijv. Gardelux : wij hebben al bijna 20 jaar het model Zeus in de kleur nachtblauw,
http://www.gardeluxe.com/site/nederlands/consument/BANKEN/ZEUS/13. Zo'n set banken/tafel maakt het echt af! De kwaliteit en afwerking zijn subliem.

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Het tuinmeubilair is wat lastig. Wij hebben een voortuin, een achtertuin en een overtuin. We hebben veel teak (lig) meubilair, maar dat is vrij zwaar. Op de vlonder willen wij eigenlijk niks vast opstellen. Je kunt voor een uurtje wel op de rand zitten. Willen we meer comfort, dan zetten we er 6 RVS 4seasons Nexxt stoelen neer. Kijk maar eens op http://www.4seasonsoutdoor.nl/nl/collectie/index.php?lang=&cat=13&art=150
Zonder extra kussens zitten deze stoelen werkelijk heerlijk.
Groeten,
Wim

PS. De Zeus is wel mooi klassiek, maar voor ons te klassiek.

Anoniem zei

Laten we afspreken dat nu de beregening werkt, nu volop de zon mag doorbreken zodat we nog een beetje zomergevoel krijgen voordat we de herfst weer induiken.