20 augustus 2008

Aalscholver en sluis gerepareerd

Vanmiddag zit er plotseling een aalscholver op ons erf. Dat is best bijzonder omdat aalscholvers tamelijk schuw zijn. Het is wel aardig dat het dier onze tuin uitkiest om te rusten en te drogen, maar blij moet je er niet mee zijn. Aalscholvers staan bekend om hun vreselijk stinkende uitwerpselen. Ze maken het zo bont dat na een tijdje het gebied waar ze verblijven zelfs voor henzelf onbewoonbaar wordt. Ze vertrekken dan om elders een nieuw gebied in te nemen.

Vandaag staat er weer een auto van een duikbedrijf voor de deur, nu van Drost. De rinket van de buitenste deur wil niet meer dicht. Nadat de duiker de rinket onder water heeft losgemaakt, blijkt al snel waarom deze niet meer dicht gaat. Eén van de twee bouten waarmee de spruit vastzit is geheel verdwenen.
Er worden twee nieuwe bouten ingezet en de sluis is weer min of meer waterdicht. Ik schrijf min of meer omdat de deuren zelf al flink lek zijn. In het najaar worden de buitenste twee deuren vervangen, komend voorjaar de twee binnenste deuren.

Geen opmerkingen: