24 augustus 2008

Glazen darsdeuren gerepareerd en nieuw dakraam

De darsdeuren sluiten niet helemaal perfect. Leverancier Plooijer is al enkele keren komen kijken, maar ziet niet waarom de deuren aan de scharnierkant een - gewenste naad - van 7 mm hebben en in het midden zelfs op het kozijn aanlopen. Uiteindelijk zie ik het zelf, het hardhouten buitenkozijn loopt aan de onderkant rond.
Het kozijn moet er in zijn geheel uit, de hardhouten onderlat moet afgeschaafd worden en daarna kan alles weer gemonteerd worden. Plooijer komt met drie man, Robbert Spil van aannemer Verbart is er ook.
Eerst worden de 3 x 1,5 meter grote ruiten uit de sponningen gehaald. Een zware klus omdat iedere ruit uit 3 lagen bestaat en rond 120 kg weegt. De dikte inclusief veiligheidsfolie is 25 mm. Robbert schaaft de ronding met een elektrische schaaf af waarna de lat wordt geschilderd.
Het weer wil, ondanks een veel slechtere voorspelling, gelukkig wel meewerken.
Na vier uur omzichtig werken is de klus geklaard. De naad heeft nu nog maar een verloop van 1 mm, op deze grote afmetingen is dit een prima resultaat. Wel moet het hele kozijn opnieuw worden geschilderd.
Robbert plaatst inmiddels een nieuw Velux dakraam in het dak van de garage. De garage is bij de entree vanuit de bijkeuken te donker. De twee raampjes en het raam in de deur bij de achtertuin laten door de afstand van 11 meter te weinig licht toe.
Via het grote trapgat is er nu voldoende licht.

2 opmerkingen:

Petra zei

Het komt er heel erg netjes uit te zien hoor. Zijn de kosten ervan aan de hoge kant? Ben namelijk ook naar zoiets op zoek maar kan het niet zo goed vinden.

Wim Schermer zei

Dag Petra,
Dit soort speciale deuren, ze zijn 3 x 1,5 meter is heel duur. Reken op 10 mille. Dit bericht beschrijft een reparatie die onder garantie is uitgevoerd.
Groeten,
Wim