12 juli 2008

Beplanting en bestrating achter het huis

De voorzijde van de stolp is nu beplant en ziet er schitterend uit. Ik krijg van Rob instructie over het gebruik van de irrigatiepomp. Voor voor- en zijkant van het huis is gekozen voor druppel irrigatie. Per meter slang is de wateropbrengst 10 liter per uur per meter slang. Het water wordt uit het Dampie opgezogen. Uiteindelijk zal er naast het nu al bijna klaar zijnde terras aan het water een pompput worden gemaakt. Nu staat de pomp op de erfafscheiding met Thomas en Minette. Omdat de pomp enigszins hoorbaar is, zal dat straks veranderen.
Aan de voorkant van de boerderij wordt een enorm stuk natuursteen opgegraven. Dit is kennelijk een oude opstap naar de vroegere boerderij. Vrijwel zeker is de natuurstenen plaat daarvoor gebruikt als onderdeel van een sluis. Er is een soort draaipunt te zien dat met beton is dichtgesmeerd. De honderden kilo's zware steen kan mooi het afstapje vormen van het terras naast de garage en het schelpenpad naast de boerderij. Behalve 4 vrachtauto's puin is dit het enige bruikbare dat er van de oorspronkelijke boerderij rest. De schelpen zijn heel fraai, er zitten allerlei wulken, messen en andere mooie exemplaren tussen.
Bij de slaapkamer wordt ook een mooi hardstenen terras gelegd. We kunnen nu van het grote onderheide terras bij de darsdeuren over een mooi pad naar de garage lopen.
Het houten terras aan het water is klaar, mooi gedaan mannen.
Ed Schut heeft als voorbeeld een 50 jaar oud perenboompje gebracht. Inderdaad heel mooi en dat kan een fraai boomgaardje worden. Er zijn er echter een stuk of zeven van nodig en de prijs is .... heel hoog.

Geen opmerkingen: