05 juli 2008

Eerste drie steigers klaar

De 7 meter steiger wordt vandaag gemaakt. Zes stuks 7 meter lange palen worden de grond in getrild en vormen een bijzonder solide basis voor de privé steiger. Deze steiger krijgt een afmeerregel, ook weer volgens oerdegelijke jachthaven kwaliteit.
Aan het eind van de dag is de grote steiger klaar en ziet er fantastisch uit.
Dan is het zwemplateau aan de beurt.
Met een peilkompas met 7x50 monoculair kijker maak ik een zichtlijn op de overkant. De kadasterkaarten geven aan dat de hoek die het water van Koeman maakt, gemeten vanuit de zuidelijke aansluiting met ons erf, 97 graden bedraagt. Op papier heb ik de positie van de zwemsteiger zodanig gemaakt dat deze een halve meter van het water van Koeman blijft. Nu de steiger in werkelijkheid wordt geplaatst, blijkt dat precies te kloppen. Jaap hoeft zich geen zorgen te maken. Licht je de gemeente Castricum zelf even in Jaap? Als je ook je advocaat even informeert, kunnen we hoop ik snel de relatie weer verbeteren.
Op het moment dat de vier palen voor de zwemsteiger zijn aangebracht, wordt e.e.a. vanaf de overkant gefotografeerd. Besteld door Jaap? Mocht je eventueel van mening verschillen over de juiste positie van het zwemplateau Jaap, laat het me weten. Nu kunnen we nog aanpassingen maken. Maandag wordt de steiger afgebouwd en dan is het definitief.
Marcel Nielen graaft een hele boel prut uit de sloot achter de garage. De bagger wordt over het erf verspreid en moet een paar dagen drogen. Daarna kan er gewone grond overheen.
's Avonds komen we van een verjaardag thuis en zien dat er enkele boten aan onze nieuwe steiger liggen afgemeerd. Een speedboot met 250 PK motor en een 12 meter lange koolboot, uitgerust voor het vervoer van veel mensen en met een 50 liter biervat, inclusief gekoelde bierpomp aan boord, zijn de eerste ongenode bezoekers. Als zij zich weer inschepen wordt ik met naam en toenaam aangeroepen. Het blijkt om een bedrijfsuitje te gaan van aannemer Verbart, één van de twee aannemers die onze boerderij hebben gebouwd. Dennis van der Weerd die ik als eerste spreek heeft o.m. de Solatubes bij ons geïnstalleerd. Het is een leuk weerzien van veel mensen, waaronder Rob Verbart, vader en moeder Verbart en Robbert Spil, de uitvoerder.

Geen opmerkingen: