08 juli 2008

Bestrating krijgt vorm

Terwijl Nagelhout hard werkt aan de zwemsteiger, doen de mannen van Ed Schut hetzelfde met de bestrating. Nadat er eerst een aantal PVC pijpen voor de irrigatie zijn ingegraven, gebeurt dit ook voor data- en elektriciteit. Ik wil de camera eventueel weer kunnen gebruiken en daarvoor is nu een mantelbuis onder de oprit geplaatst en aangesloten via een groot gat onder de fundering door in de meterkast.
De oprit is bestraat met oude gebakken 7 duimers, een qua kleur mooi gemeleerde selectie. Het grote vlak wordt afgezet met een band dwars daarop staande boerengeeltjes. De aansluiting op de garage is mooi en het afschot is goed geregeld.
Dan is het ingewikkelder deel van de tuin voor het huis aan de beurt. Dit is daarom moeilijker, omdat er een behoorlijk hoogteverschil moet worden overbrug met de dijk.
Er worden 3 treden gemaakt, heel fraai. Dan worden de plantvakken met zware hardstenen banden omzoomd.
Ron is inmiddels begonnen met het bouwen van het verlaagde terras aan het water. Dit terras zal precies in het verlaagde deel van de beschoeiing komen.
Aan het eind van de dag zijn de hardstenen banden gesteld en is alles klaar voor de beplanting morgen. Helaas zal ik er dan niet zijn in verband met de crematie van mijn ome Jan Molenaar in Spijkenisse. Marian zal morgen wat foto's maken.

Geen opmerkingen: