03 juli 2008

Roeibootsteigers

Vandaag wordt een begin gemaakt met het bouwen van de 2 roeibootsteigers. In het oorspronkelijke ontwerp zou er eerst een roeibootsteiger worden gemaakt, dan de 7 meter steiger, dan weer een roeibootsteiger en vervolgens het zwemplateau. Buurman Folkert maakt zich zorgen over de doorvaart breedte naar zijn haventje. 'Kan de 7 meter steiger niet worden verplaatst naar het zuiden, Wim', vraagt Folkert. Natuurlijk kan dat.
De 6 aan elkaar gekoppelde pontons zijn een ideaal platform om vanaf te werken. Nadat de ponton op de juiste plek ligt, vallen de twee in de ponton aangebrachte palen door de zwaartekracht omlaag. Het geheel ligt nu muurvast.
Eerst wordt de 7 meter lange buitenpaal erin geslagen waarna het Techwood loopdek erop gaat. Techwood is een loopdek dat bestaat uit holle kunststof profielen waarin houtsnippers zijn verwerkt. Dit levert een mooi, trekvrij materiaal op dat een duurzaamheid bezit vergelijkbaar of beter dan azobé. Na een jaar lijkt het heel sterk op teak, het vergrijst heel mooi. De jachthaven Zwaansmeerpolder in Uitgeest is 4 jaar geleden geheel van dit materiaal voorzien. Het is nog maar één keer schoon gemaakt en ziet er perfect uit.
Aad en Peter van de jachthaven Zwaansmeerpolder komen een tien meter lange kaarsrechte paal halen die jaren lang in de beschoeiing naast de sluis heeft gelegen. De paal kan mooi dienen als afscheiding op het parkeerterrein.
Ed Schut is met vier man sterk aan de bestrating bezig. De mannen vragen of de 'Apple in het straatwerk zo goed is'. Ze hebben een appeltje in het zand getekend en stellen voor dit in het straatwerk terug te laten komen. Leuke grap, maar één Appletje in de beide makelaars op de garage is wel genoeg.
Marcel Nielen brengt totaal 128 kuub grond voor het achtererf, een immense bult grond. Al met al zijn er drie bedrijven met acht mensen aan het werk.

Geen opmerkingen: