02 juli 2008

Straatwerk begint, ponton gearriveerd

Marcel Nielen is met zijn kraantje achter op het erf bezig om de hoop puin en vuil uit te zeven. Daarna gaat het op een kiepertje en brengt ie het afval naar voren. Vervolgens voert ie het af. Halverwege de ochtend is het allemaal ruim achter op het erf en kan begonnen worden met het aanvoeren van grond.
Vanmorgen vroeg begint Ed Schut met straatwerk voor de garage. Daarvoor gebruiken ze 7 duims oude walen. Ed heeft mooi en goed gereedschap, o.m. een nieuw Takeuchi kraantje en een Weideman shovel. Het uitvlakken is een pittige opgave, het gebeurt allemaal vanaf de schuinte van de dijk en moet op de achterdeur en de garage met het juiste afschot plaatsvinden.
Nagelhout is er vanmorgen niet. Zij zijn in afwachting van de pontonelementen die met een vrachtauto met oplegger na de middag worden bezorgd. De 6 pontonelementen worden onderling gekoppeld en de kraan wordt erop gereden. Rudolf gebruik de happer van de kraan als de peddel van een Canadese kano om vooruit te komen, een spectaculair gezicht. Er kan met het ponton nog niet voor de wal worden gekomen, twee hele dikke oude meerpalen, tot net onder waterspiegel afgerot, zitten in de weg. De palen worden eerst verwijderd, al geven ze zich bepaald niet snel gewonnen. De kraan trekt en wrikt, maar er moet eerst flink diep met de spuitlans worden gespoten om de nog 7 meter lange eiken buffels van palen uit de Markervaart te verwijderen.

3 opmerkingen:

Philip zei

Indrukwekkend wat daar allemaal weer voor werk wordt verzet. Ziet er goed uit.

Groet, Philip

Wim Schermer zei

Hi Philip,
Kom gerust eens kijken.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Wat gaan ze dan precies met die ponton en die kraan doen? Uitbaggeren?