08 juli 2008

Haventje gereed

Vandaag maakt Nagelhout het werk af. Op de gisteren geslagen palen wordt nu een azobé frame gemaakt. Dan wordt een omlijsting gemaakt om de Techwood delen erin te kunnen leggen. Techwood is een prachtig materiaal, maar de uiteinden moeten wel opgesloten worden. Anders kijk je tegen een open profiel aan en dat willen we niet. Ook voor de sterkte is het zinvol een stevige kantlat aan te brengen.
De mannen werken hard door, om 15.00 uur moet het klaar zijn, dan worden de pontons door een vrachtauto weer opgehaald.
Om bij het water van Koeman weg te blijven hebben we het zwemplateau meer naar de kop van het terrein opgeschoven, we willen geen discussie over bouwen op andermans water. Dit betekent dat de oploop van de steiger het afmeren van een grotere boot hindert. Rudolf stelt voor een extra paal te slaan waardoor het mogelijk wordt een hoek uit te sparen. Prima idee en het wordt direct uitgevoerd. Jaap Koeman komt langs en we praten wat. Hij is niet blij dat hij geen steiger mag bouwen en dat wij het wel mogen. Hij zegt dat ik er rekening mee moet houden dat hij er wel eens boot vlak voor kan ankeren. De twee roeiboten aan de zuidzijde zouden er dan niet meer uit kunnen. Ook het zwemmen door de kinderen vanaf het zwemplateau kan bemoeilijkt worden, ook voor zijn eigen kleinkinderen. We hopen maar op gezond verstand.

Als laatste moeten de twee meerpalen worden geplaatst. De ponton wordt op de bekende manier, door middel van roeien met de kraan, in de goede positie gemanoeuvreerd. Het waait hard en Rudolf heeft niet in de gaten dat de ponton tijdens het zwaaien tegen de steiger van het eetcafe aankomt. Een plankje loopt wat schade op. Folkert maakt er weinig van 'zet er maar schroef bij' zegt ie en is dit ook weer opgelost. Ik overleg met Folkert van het eetcafé over de plaatsing van de meerpalen. We worden het snel eens. Hoewel ik de ene paal wat meer voor de steiger wil zetten, de grootte van een daar af te meren schip is dan flexibeler te kiezen, ben ik het met Folkert eens dat dat de invaart naar zijn haventje verkleint. We zetten de paal gelijk aan het eind van de steiger. De tweede paal kan wel 2 meter voor de steiger staan. Nu staan de palen, gezien uit de haven van het eetcafé, mooi in lijn.
Het zwemplateau ziet er prachtig uit. Wel blijft er regenwater staan op het midden van het plateau. Ik kijk het even aan, er kunnen altijd nog plaatjes of ringetjes onder om de Techwood beplanking wat afschot te geven.
Al met al ziet het werk er prima en degelijk uit. Hartelijk dank Rudolf, Gerrit en Ruurd.
Om 16.00 uur nemen we afscheid van elkaar.

Geen opmerkingen: