02 juli 2008

3 kranen tegelijk

Vandaag is het heel druk rond Woude 6. Maar liefst drie bedrijven zijn actief. Ed Schut begint met de tuin en de bestrating voor de stolp. Marcel Nielen ruimt de grote hoeveelheid puin en oud hout op dat achter het huis ligt. Nagelhout richt de beschoeiing en maakt een laatste paar meter beschoeiing op het plaatsje van buurman Bert Visser. De mannen van Nagelhout hebben een partij azobé mee voor de steigers. De palen zouden 6 meter lang worden. Dat is even niet voorhanden, dus hebben ze 7 meter lange palen mee, ook goed.
Drie Takeuchi kraantjes zijn bij de drie bedrijven in gebruik.
De mannen werken goed samen, de Friezen maken ruimte waardoor de auto's in de voortuin kunnen staan. Ed Schut zijn mannen beginnen met de bestrating, Marcel Nielen brengt alvast 3 x 7 m3 grond dat naast de garage het diepe gat ophoogt.
De steigers voor de beschoeiing kunnen niet vanaf de wal gemaakt worden. Ruud probeert de kraan op de ponton van Folkert van het eetcafé. Dat is helaas een instabiele combinatie die onveilig is. Ruud overlegt met het bedrijf in Woudsend. De conclusie is dat er 4 koppelpontons moeten komen. Deze zijn samen ruim voldoende om veilig met de kraan te werken. Deze pontons kunnen met een neerlaatbare paal worden gefixeerd. De pontons kunnen pas morgenmiddag per vrachtauto arriveren.
De kinderen zwemmen op deze warme dag volop. Nu nog op de steigers van de beide cafees, straks veiliger en met meer ruimte op de zwemsteiger voor Woude 6. Deze zwemsteiger zal lager worden dan de normale steigers, namelijk maximaal 35 cm hoog. Het dek van deze steiger zal niet op, maar onder de gordingbalk beginnen.

Geen opmerkingen: