18 november 2006

Gesprek met Rob Verbart

Vanmiddag rij ik met mijn nieuwe buurman Thomas naar de aannemer die het timmerwerk verzorgt. Dit is Rob Verbart in Oterleek. Veel details aan en in de nieuwe stolp blijken niet specifiek voor een boederij te zijn gemaakt. Van deuren tot ramen, van de kap tot de constructie tot het vierkant, alles komt aan bod. Na een urenlang overleg zijn alle, deels door bezuinigingsoverwegingen ingegeven beperkingen, veranderd in mooie en degelijke oplossingen. Ik leer allerlei nieuwe woorden waaronder 'suskast'. Dit is een continue ventilatiesysteem dat in ramen wordt ingebouwd. Het ventileert maar houdt geluid tegen.
Zelfs de mogelijkheid om het stalen vierkant te vervangen voor een geheel eikenhouten vierkant zal worden onderzocht. Het zal wel allemaal een prijs hebben, maar nu kan het nog geregeld worden, straks niet meer.
Een eikenhouten vierkant is uiteraard het mooist, het hoort gewoon in een boerderij. Rob vertelt dat er in de Beemster aan de Jisperweg 2 een boerderij wordt gebouwd waarvan het vierkant nu te zien is. Ik ga er morgen even naar toe fietsen.

Geen opmerkingen: