28 november 2006

Heien gereed

Er moeten nog 7 palen in. Dan is alles gedaan. Zoals je al weet zit de aarding al aan een paal vast. De draad wordt via de bekisting in de randbalk opgenomen en komt er onder de plaats van de meterkast weer uit. Voor de "time being" wordt-ie ook aangesloten en benut op de kast van de bouwstroom. Vanmiddag zijn de heiers al weer weg. Morgen komen de "koppensnellers" om de bovenkant van de heipalen op lengte te brengen en de wapening bloot te leggen. Jammer dat William Offringa, de aannemer, een flink aantal palen toch van een opstort moet voorzien vanwege het feit dat, ter verkrijging van voldoende stuit, de palen toch iets verder de grond in moesten dan die 7,5 meter.
Op de foto's kun je dat zien omdat telkens van de "opzetter" gebruik is gemaakt. De mannen hebben het keurig gedaan (zie foto met waterpas!) en beter iets dieper met voldoende stuit dan mooi gelijk met onvoldoende stuit! Betonpalen hebben maar heel weinig kleef vanwege de gladde oppervlakte......dus stuit is heel belangrijk.
Vrijdag gaat William beginnen met het maken van de opstorten van de palen. Zoals je weet met in het midden (op voorschrift van de gemeente) een stuk wapeningsstaal met een diameter van 20 mm die op dezelfde wijze als het plaatsen van chemische ankers wordt bevestigd.
Thomas

Geen opmerkingen: