05 november 2006

Hoe gaat de stolp eruit zien?

De stolp zal 14.50 x 14.50 meter groot worden. Links naast het hoofdgebouw zal de garage van 4.40 x 11.00 meter worden gebouwd. De foto is een artist-impression. Er zullen veel veranderingen worden aangebracht. Om te beginnen zal de voordeur in de voorgevel komen. De garage zal niet rechts, maar links worden gebouwd. Het eerste ontwerp van Evert Smit uit Volendem is door mij grondig gewijzigd. Oorspronkelijk is het een woning voor twee gezinnen. Uiteindelijk zijn slechts de buitenmuren overeind gebleven en heb ik een totaal nieuw interieur getekend. De oorspronkelijke staalconstructie is vervangen door een origineel eikenhouten vierkant met palen van 30 x 30 cm. Ook de aanvankelijk getekende dakkapellen zijn verwijderd. Op een stolpboerderij horen geen dakkapellen.
De locatie is op het eiland De Woude in het Alkmaardermeer. Vanuit Wormerveer ga je richting West-Graftdijk over de N246. Aan je linkerhand zie je de Markervaart. Links zie je op een gegeven moment het dorp De Woude. Sla linksaf en neem de pont, ga rechtsaf tot aan het historische sluisje met ophaalbruggetje. Sta je voor de ophaalbrug, dan zal de boerderij aan je linkerhand verrijzen.
Alle verblijfsruimten zullen op de begane grond komen. Uiteraard zal er een eerste en zelfs tweede verdieping komen, maar die zijn van ondergeschikt belang.... Nou ja, een werkkamer op de 1e verdieping van 90 m2 is wel heel comfortabel.

2 opmerkingen:

Quesjer zei

Hoi Wim,

Heb je gezien dat de Artist Impression in spiegelbeeld is afgebeeld?

Groet van Paulus

Wim Schermer zei

Hi Paulus,
Nee, toch niet. Dit oorspronkelijke plan, 2 gezinnen in één stolp voorzag in een garage aan beide zijden van het gebouw. Je ziet hier alleen de rechter garage. Uiteindelijk is er maar één grotere garage gebouwd aan de linker kant.
Groeten,
Wim