17 juli 2007

Werkzaamheden aan het dak

Vandaag is er druk gewerkt aan het dak. Ik fiets om half negen vanavond naar De Woude en leg in precies 33 minuten de 20 km vanaf de Anna Paulownastraat af. Dat is gemiddeld 36,4 km per uur, best heel snel. Thomas maakt zich gereed om te gaan vissen. Hij is zijn sigaren vergeten en dat kan natuurlijk niet. We kijken even samen wat er buitenom allemaal is gebeurd. De kilgoten zijn nu gereed. John van Offeringa heeft als een ware acrobaat de pannen op het dak, staande op twee pannen, met de slijptol pas geslepen. Ook de dubbel gewelfde pannen naast de dakramen zijn aangebracht, ziet er prima uit.
De warmte terugwin installatie van de balansventilatie heeft nu een gescheiden aanzuig- en uitblaasopening gekregen. Deze zijn op resp. het noordelijke en westelijke dakvlak aangebracht. Het ziet er minder massief uit, veel beter dan de eerder gemonteerde combinatie unit.
De pannen op het oostelijke dakvlak liggen nu mooier, al zal een heel kritische beschouwer nog een kleine onregelmatigheid zien.
Robbert heeft op de garage de makelaar aangebracht. Tot mijn verrassing zit er ook een op de achterzijde van de garage. Prachtig om te zien. Misschien kan het 'appletje' nog lichtgroen ingekleurd worden?
André van Witte belt en vraagt of ik beslist de buitenkraan aan de garage aan de voorkant van de garage wil hebben. Hij vindt het mooier om de kraan om de hoek van de garage achter de regenpijp te monteren. André heeft groot gelijk en vanavond zie ik dat de kraan netjes achter de regenpijp is aangebracht.

Geen opmerkingen: