03 juli 2007

Grote kozijn dars gearriveerd en topstuk op klokgevel

Thomas schrijft vanmorgen:
Plooier is aan komen rijden met je stalen kozijn! Met drie man wordt deze op de plaats van bestemming gebracht en afgesteld. Er zit nog geen glas in hoor! Dat wordt nog een hele sjouw want dat zal wat wegen......
Ik heb met Robbert overleg gehad. De makelaar gaan we samen gestalte geven. Morgen neemt hij een mal mee van een voorbeeld dat hij al eerder gemaakt heeft en dat zelfs op zijn eigen huis staat. Deze staat ook afgebeeld in het beroemde boek van "Buis etc". Ik maak zelf ook een voorstel en op het moment dat wij er uit zijn overleggen we even met jou over de definitieve uitvoering.
V.w.b. de kokers die onder het plafond uitsteken t.p.v. beide slaapkamers op de eerste verdieping heeft Robbert met de installateur besloten om die balken ter plaatse niet in te zagen. Het was hem dus al bekend en hij hoopte dat je er geen heikel punt van zou maken. Maar ja.... zoiets zie je niet over het hoofd! Het punt is namelijk dat ogenschijnlijk het een loos stukje overstekend balkhout is maar er bovenop staan toch de hoekkepers van de bovenliggende kapconstructie. Daardoor heeft het overstek toch een constructieve functie. Ik zou zeggen, Robbert.... je hebt gelijk. Straks is het plafond zo netjes mogelijk af te timmeren en dan weet je niet beter dan dat het zo hoort....
Zeer waarschijnlijk is de topgevel morgen klaar en kan deze week het dak dicht. Hè, hè.... eindelijk! Wel een prettig idee dat vanaf dat moment de boel binnen kan opdrogen.
Groet, Thomas.

Op de webcam zie ik dat Robbert met twee collega's het driehoekige topstuk op de klokgevel aan het monteren zijn. Het witte driehoekige topstuk wordt er totaal 5x opgezet en weer afgehaald. Hij is aanvankelijk te krap en wordt steeds beter pas gemaakt.

Geen opmerkingen: