29 juni 2007

Glas geplaatst

Deze week is er hard gewerkt aan Woude 6. De klokgevel is weer verder betimmerd, de zuidelijke en oostelijke dakvlakken zijn nu compleet met pannen belegd. Ook zijn de eerste twee rijen nokvorsten gelegd. Dit gebeurt niet langer meer met normale metselspecie, maar met Flexim. Dit is een mengsel van o.m. lijnolie en polystyreen bolletjes. Het blijft altijd flexibel en is licht en heel fraai te verwerken. De foto's laten dit mooi zien.
Het zinkwerk is nu helemaal klaar. Ook de lastige klus om de gooteinden van de garage van een mooie zinken kraal te voorzien, is goed gelukt. Alle gootbodems zijn nu aangebracht.
Tot onze verrassing zijn alle ramen geplaatst, ook in de klokgevel. Het wordt al prettiger toeven binnen. Ingo Kuilboer van Dintra komt kijken. Hij adviseert ons m.b.t. het interieur. Hij is verrast door de grootte en de nu al goede akoestiek. Deze zal verder verbeteren door gordijnen en tapijt over de Belgisch hardstenen vloer.
Ruiter en de Lange is bezig met de balansventilatie. Overal zien we pijpen, doorvoeren en isolatiemateriaal. Het grootste deel van al dit sendzimir verzinkte materiaal verdwijnt achter de nog aan te brengen knieschotten. In de slaapkamers zullen de buizen worden afgetimmerd met vlakke platen. Dit vinden we fraaier dan rechthoekige koven.
Al met al wordt er nu gas gegeven, prima.

1 opmerking:

Jeroen Janssen zei

Zinkwerk op het dak geeft een huis net dat extra beetje allure! Heel erg mooie afwerking.