28 juni 2007

Nokvorsten

Thomas schrijft vanmorgen, vergezeld van bijgaande foto's:

Ik heb nu eindelijk de indruk dat er een beetje met "man en macht" gewerkt wordt. Overal zie je nu activiteit op de bouw. Met drie man wordt aan de nokvorsten gewerkt, anderen doen timmerwerk, de mannen van de installaties zijn er ook en Kees gaat stug door met voegen. Ik was benieuwd of er nog een zinken kraal kwam op de tussengoot (stolp/garage) en daar zijn ze nu inderdaad mee bezig. Natuurlijk weer een geklooi om een stukje boeibord er af te krijgen om het passend te maken.... maar goed, het komt in orde. Voor de rest zijn de zinken goten bijna klaar en aan de onderkant van de goten ziiten vrijwel overal keurige beplating met een ventilatie-kiertje/spleetje aan de zijde van het boeibord. Prima!
Als je nog ideeën hebt voor de pannen-beëindiging op de nok moet je snel zijn. Het mooiste zou zijn om er een speciale nokvorstpan op te zetten maar eentje die van vier kanten aansluit bestaat niet. Voor drie nokvorsten bestaat deze wel! Maar ja.... daar hebben we niks aan. Je ziet ook wel eens een beëindiging van een speciaal "sieropzetstuk". Zolang we niks verzinnen zal Robbert gewoon uit gaan van een op maat gezaagde nokvorstensamenstelling.
Ik zal even bij Monumentenzorg kijken of er nog iets te bedenken valt. Of jij moet zeggen dat het niet nodig is op die plek iets bijzonders uit te halen.
We houden contact.

Thomas

Geen opmerkingen: