12 juni 2007

Burgemeester en Wethouders op bezoek

Vanmiddag komt het complete College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Castricum naar De Woude. Dit is een regulier overleg met de Dorpsraad en bewoners van De Woude. In het Nieuwsblad van Castricum worden alle Woudenaren uitgenodigd om mee te lopen met de gezamenlijke wandeling in het dorp. Als ik om 17.00 uur arriveer is de vrijwel complete Dorpsraad aanwezig. Van enige dorpeling ontwaar ik geen spoor. Even later arriveert het complete College,vergezeld van enkele ambtenaren. Ik drink koffie en eet een stuk cake. Nog steeds geen dorpeling te zien. Ik ga er maar bij zitten en tijdens het voorstelrondje meld ik me als 'adspirant bewoner' van De Woude. Als belanghebbende kan ik uiteraard een bijdrage leveren aan het dossier 'ligplaatsen voor Woude 6'. Ik krijg de gelegenheid om een en ander over de ligplaatsen te vertellen en na een drie kwartier begint de wandeling. Die gaat rechtstreeks naar Woude 6 waar de rijplaten inmiddels zijn verwijderd. Ik vertel iets over de ontwikkeling van het project en maak een foto van alle aanwezigen op de dijk voor de stolp. Iedereen loopt de boerderij in en staat verbaasd over de ruimte en de originaliteit van de stolp met zijn schitterende eiken vierkant. De burgemeester wil de ruimte van de keuken zien en ziet het helemaal zitten. Wethouder Hommes wil straks wel een koel roseetje komen drinken.
Na het bezoek aan de stolp gaat het gezelschap wat eten bij het Kombof. Ik acht me nu wel tot het gezelschap behoren en zit ook aan. Met o.m. wethouder Hes bepraat ik de installatie van de warmtepomp.
Al met al een vruchtbaar bezoek. Uiteraard wel nog even afwachten wat het College besluit over de grond voor Woude 6.
Voor het bezoek van het College maak ik een paar foto's van de garage. Het red ceder hout is nu aangebracht en het ziet er prima uit. De omranding van de dars is nu helemaal geïsoleerd. Ook zie ik dat er metalen strips zijn gemonteerd op de overgang van het dak naar de voorgevel. Hierop zullen straks de pannen rusten.
Robbert heeft vlak voor het bezoek van het College de losgeschoten vlag weer bevestigd. Hartelijk dank Robbert!
Thomas laat me weten dat er dubbel gewelfde pannen bestaan zonder sluitranden. Dit is veel mooier dan de pannen waarvan naast de dakramen de sluitranden nu hinderlijk in beeld komen. Robbert zegt tegen Thomas dat alles eerst wordt afgemaakt zodat het aantal benodigde pannen bekend is. Daarna worden ze in één keer vervangen. Het wordt mooi, mooier, mooist, althans volgens Thomas :)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hai Wim en Marian,
Het ziet er allemaal geweldig uit!!!
We komen snel een keer langs om de boerderij in het echt te bewonderen.
Wim beterschap met je schouder.
Groeten Hans en Carla