27 juni 2007

Trap en klokgevel krijgt vorm

Vanmorgen rijden Marian en ik naar Allstairs in Ede om te kijken naar de mogelijkheden voor de trap naar de eerste verdieping. De trap komt in de vide en daar willen we zo min mogelijk volume zien. Dus geen dichte houten trap met bordes. De trap moet van het zogenaamde 'luie' type zijn, d.w.z. dat de hoogte tussen de treden gering zal zijn. We willen zelfs geen trapleuning aan de kant van de vide. Op het Internet hebben we al een voorselectie gemaakt en de keus valt al vrij snel op een vrij dragende trap die alleen aan de muur vastzit. De treden zullen van 7 cm Belgisch hardsteen worden gemaakt. De trapleuning zal van RVS buisprofiel worden vervaardigd. Dit geldt ook voor de balustrade op de vide. De uitvoering zal niet helemaal aan het bouwbesluit voldoen en voor kleine kinderen misschien niet zonder gevaar, maar kleine kinderen zullen er niet wonen en het oog wil ook wat.

Vanmiddag fiets ik naar de bouw en zie dat de klokgevel aan de voorzijde is betimmerd met red ceder. Dat laat de mooie vorm van de gevel goed uitkomen. Koen en zijn vrouw, zij bouwen een nieuw huis vlak bij de pont, komen langs. Als nieuwbouw huis vindt ie het wel mooi, maar qua originaliteit zou hij het anders doen. Volgens hem had de oorspronkelijke boerderij ook geen klokgevel, daar heeft ie natuurlijk gelijk in.

Opvallend op De Woude, althans in de onmiddellijke omgeving van de stolp, is het grote aantal atalanta vlinders. Er strijkt er een neer op de fiets, geel is voor veel insecten heel aantrekkelijk. Ik maak een paar foto's. Als ik te dicht bij kom gaat ie op de wieken.

Geen opmerkingen: