06 juni 2007

Overleg warmtepomp op De Woude

Vandaag overleggen we op De Woude over de warmtepomp en het ventilatiesysteem in Woude 6. Van Ruiter en De Lange zijn Marco Grent en Ton Ruiter aanwezig. William Offeringa, Rob Verbart en uitvoerder Robbert Spil zijn er ook.
We zitten in de keet en praten de hele installatie door. De warmtepomp komt in de garage, de WTW, dit staat voor warmte terugwin installatie, komt op zolder. Deze WTW zal uit de ventilatielucht uit de stolp de warmte terugwinnen en deze via een warmtewisselaar overdragen aan de frisse lucht die vanaf het noordelijke dakvlak wordt aangezogen. Het rendement van deze warmtewisseling is 95%. De voorverwarmde lucht zal op enkele tientallen plaaten worden ingeblazen en via evenzoveel plaatsen worden afgezogen. De stroomrichting van de lucht in het gebouw zal globaal van noord naar zuid lopen.
Na het overleg in de keet wordt alles in de stolp op praktische haalbaarheid bekeken. Dat levert natuurlijk een paar pijnpuntjes op, maar met zoveel kennis bij elkaar blijkt alles netjes op te lossen.
Buiten worden op dit moment door installateur Witte de zinken dakgoten gemonteerd. Ook zie ik voor het eerst de eerste dakramen in het zuidelijke dakvlak. Zie er fraai uit.

Geen opmerkingen: