13 december 2006

Fundering perfect en opname beschoeiing

De bekisting is dinsdag verwijderd en is er door twee man de hele dag gewerkt aan de afwerking van de fundering. Nu is mooi te zien waar de 4 opzetstukken voor de vierkantspalen staan. Uiteraard had ik dat door de webcam al gezien.
De fundering ziet er schitterend strak uit, heel mooi werk.
Vandaag worden de eerste partijen gasbetonblokken en kalkzand stenen op de bouwplaats afgeleverd. De vader van William zal morgen met opmetselen beginnen.

Vanmiddag heb ik een afspraak met Anne Nagelhout. De mensen van firma Nagelhout zijn uitstekende weg- en waterbouwers. Zij hebben bij de jachthaven Zwaansmeerpolder 900 meter steiger en 400 meter damwand aangelegd. Nagelhout inventariseert de situatie en zal voor 100 meter beschoeiing een aanbieding doen. De diepte rond het hele terrein is gemiddeld 70 cm. Dat zal betekenen dat de lengte van de beschoeiingsplanken ruim 3 meter zal worden. Op de meeste plaatsen zal met betonnen ankerplaten worden gewerkt. Op één plaats wordt de minimum lengte van de ankerstangen van 4 meter niet gehaald. Daar zal de beschoeiing aan de fundering van de stolp worden verankerd.
Rond de boerderij kan hij met de kleine kraan komen, voor de beschoeiing aan de Markervaart zal hij met het grote kraanschip voor de wal komen. Daar moeten ook de grote steiger en de achterpalen komen. Ook zal Nagelhout een prijs maken voor de steigertjes en het zwemplateau t.b.v. de Dorpsraad.

Geen opmerkingen: